- Trist syn

Eirik Meyer Amundsen (50) var tidlig ved rasstedet i Eikedalen. Han fant et levende ansikt, men også et ansikt som ikke viste liv.

FANT RASOFRE: Eirik Meyer Amundsen (50) var tidlig på rasstedet i Eikedalen utenfor Bergen. Foto: Leif Stang
FANT RASOFRE: Eirik Meyer Amundsen (50) var tidlig på rasstedet i Eikedalen utenfor Bergen. Foto: Leif StangVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EIKEDALEN (Dagbladet): Det var mellom 300 og 400 mennesker som kjørte ski og brett i Eikedalen i ettermiddag. Fem menn hadde tatt seg opp mot et fjell for å lage hopp da et stort ras ble utløst.

- Det ble stort og dypt ras, 100 meter langt og 150 meter bredt. Fire personer ble tatt av raset, men en av dem kom seg ut ved egen hjelp. Vi måtte få hjelp for å hente ut de tre siste, sier lensmann Terje Kvalvik i Kvam og Samnanger lensmannsdistrikt til Dagbladet.

Filmprodusent Eirik Meyer Amundsen fra Bergen var nede i bunnen av bakkene da han hørte at det var gått et ras.

- Ikke liv - Jeg tok meg raskt opp med heisen sammen med flere venner, tok av skiene og gikk bort til raset for å begynne å leite. Vi lette etter ansikter for å se om der var liv. I det første ansiktet var det liv. Det var fantastisk godt å se. I det neste så vi ikke at personen pustet. Der var det såvidt jeg kunne forstå ikke håp, sier Amundsen.

Store mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps kom raskt til stedet med scootere og hunder. Redningssentralen sendte flere helikoptere til Kvamskogen for å bistå i søket etter de tre som var savnet.

Daglig leder Fredrik Tønjum ved skisenteret sier at han har fått bekreftet at en person er omkommet. Han sier at han kjenner godt til flere i den gruppen som kjørte for seg selv. Han snakket med noen av dem som kom fra raset uten skader i kveld.

- Kjenner dem godt - Jeg kjenner dem som svært gode skiløpere og brettkjørere. De hadde gått utenfor løypene for å lage et hopp. Noen av dem var på veg et lite stykke oppover i Flæfjellet for å kjøre ned igjen mot hoppet da raset ble utløst. De trodde ikke det var muligheter for ras akkurat på dette stedet, sier Tønjum.

Raset gikk omlag 200 meter over løypene. En i gruppen hadde med seg mottaker som ble registrert av en skredsender.

- Vi hadde også en ulykke på nesten samme stedet for 20 år siden. Da omkom to personer, sier Fredrik Tønjum.

De tre som ble tatt av snøskredet i Eikedalen skal være mellom 31 og 37 år gamle. Den omkomne var 31 år gammel.