Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En næringslivsleder krever erstatning fra eiendomsmekler fordi mekleren angivelig unnlot å opplyse at leiligheten som var til salgs, lå i nærheten av to gjennomgangsleiligheter tilhørende Bærum kommune. I disse leilighetene bor det i perioder ikke-norske mennesker. Slike naboer ønsket næringslivslederen å beskytte seg mot.
  • Hele saken er en trist påminnelse om hverdagsdiskrimineringen som er vår tids halvt skjulte rasisme. Ikke-norske mennesker blir betraktet som ei gruppe og mister sin individualitet og dermed sine muligheter til å møte andre mennesker som seg selv. Dessverre er næringslivslederens holdninger og reaksjoner ikke enestående. Innvandrere og asylsøkere blir altfor ofte møtt med underskriftslister når de blir tildelt bosted i «norske» nabolag. Deretter klager listeprotestantene over utlendinger som rotter seg sammen i «gettoer» slik at den lokale skolen blir så fremmedspråklig at ingen norske barn kan gå der.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media