Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skifest ble fyllefest

Triste og skuffet over Kollen i går. Tror på trygg dag i dag

Kloke av skade, holdt folk barna sine hjemme i går, av frykt for fyllekaos i Kollen. Holmenkoll-arrangører håper på en roligere søndag.

KAOS ETTER KOLLEN-FEST: Stadig flere lar barna være hjemme når det er Kollenfest. Fylla har skylda. Her er folk på vei ned fra Holmenkollen i går kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAOS ETTER KOLLEN-FEST: Stadig flere lar barna være hjemme når det er Kollenfest. Fylla har skylda. Her er folk på vei ned fra Holmenkollen i går kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag og kveld var det fullt kaos i forbindelse med Holmenkollen skifestival. Svært berusede mennesker rev ned gjerder, gikk i t-banesporet og slåss mot både hverandre og politiet.

- Det som skjedde i går er ikke hvordan vi ønsker world cup-rennene i Holmenkollen. Det skal være synonymt med skiglede, idrettsglede og positive opplevelser. Også for familier, sier Emilie Nordskar, kommunikasjonssjef i Holmenkollen skifestival.

Lot barna være hjemme

Men det er langt fra første gang at idrettsarrangement i Holmenkollen har endt med overstadig berusede mennesker.

Den tidligere syklisten Mads Kaggestad hadde lyst til å ta med barna sine på fem og sju år: «De er veldig interessert i langrenn og Kollen er kulturoppdragelse. Men droppet det fordi jeg fryktet akkurat det jeg leser at det ble for mye av. Vi dro istede på 2 timer skitur. Angrer ikke», skrev han på Twitter i går.

- Jeg droppet det i år fordi med små barn oppi alle menneskene i trange passasjer kan være voldsomt i seg selv. Om det i tillegg er knuffing og fyll, så frister det ikke å ta barna opp, skriver han i en melding til Dagbladet i dag.

Idrettsprofilen ønsker samtidig å understreke at ikke alt er negativt i Kollen.

- Bildene fra Kollen og livet er jo fantastisk. Men det er viktig at barna får en god opplevelse. Det er særlig barna som utøverne og idretten skal inspirere, og da må vi voksne skape gode rammer rundt dette, sier Kaggestad.

FARLIG: En mann står bakpå den fullastede t-banen i Holmenkollen. Det er potensielt livsfarlig, både med tanke på at man kan falle av og de strømførende skinnene. Vitne forteller til Dagbladet om blindpassasjeren: - Vi måtte gå til fots fra Holmenkollen og ned mot sentrum. Da en bane passerte oss mellom Slemdal og Ris, så vi at det det sto en bli... Vis mer

Idrett og fyll

SKUFFET: Kommunikasjonssjef for Holmenkollen skifestival, Emilie Nordskar. Foto: Ida Myklebust Sundar
SKUFFET: Kommunikasjonssjef for Holmenkollen skifestival, Emilie Nordskar. Foto: Ida Myklebust Sundar Vis mer

At det er mye alkohol i forbindelse med norske idrettsarrangement er langt fra unikt når det gjelder Holmenkollen.

- Det har alltid vært alkohol og fulle folk i Kollen. Jeg husker også fylla fra hopprenn i Vikersund da jeg var liten, men virker mer voldsomt nå. Kanskje fordi arrangementet er så kompakt? lurer Kaggestad.

NRK-journalist i NRK, Tommy Barstein skrev på twitter at han var i Kollen under fem-mila med en fireåring for fem år siden:

«Skjer aldri igjen! Skrekkfilm da, mareritt i dag. Nitrist!»

- Det er veldig leit at alt det ble som det ble i går, men det skal være trygt i marka i dag . Det er langt færre mennesker i marka søndager, og har heller ikke fått noen meldinger om hendelser i løpet av natta, sier Nordskar.

Mer politi

Både Sporveiene, arrangørene og politiet har flere folk på plass i forbindelse med dagens hopprenn og tremila for kvinner.

- Vi har alle oppjustert bemanningen vesentlig og det skal være trygt i Holmenkollen i dag, sier Nordskar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!