Kvinne ser på TV. Beina på bordet. Fjernkontrollen på fanget. Slapper av. Avslapping. Lat. Latskap. Hvile.  Avstressing. TV-titting.
FOTO: SCANPIX
Kvinne ser på TV. Beina på bordet. Fjernkontrollen på fanget. Slapper av. Avslapping. Lat. Latskap. Hvile. Avstressing. TV-titting. FOTO: SCANPIX Vis mer

Triste TV-program kan gjøre deg tjukk

Triste program på TV får folk til å småspise mer foran skjermen og øker dermed risikoen for fedme, konkluderer svenske forskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Engasjerende TV-program gir derimot lavere appetitt, viser en undersøkelse utført ved Uppsala universitet.

- Flere undersøkelser har tidligere koblet TV-titting med småspising og økt risiko for fedme, men vi er de første til å påvise at innholdet i programmet kan påvirke hvor mye vi spiser, sier professor Helgi Schiöth til Upsala Nya Tidning.

De svenske forskerne tok for seg 18 kvinner med normalvekt og ga dem fri tilgang til sjokolade og druer. Deretter fikk de se en episode av TV-programmet Solsidan på TV4, en kunstforelesning på SVT og lese en tekst om insekter i Sverige.

Resultatet var at kvinnene i gjennomsnitt spiste 43 gram mer sjokolade eller druer under kunstforedraget enn mens de så på Solsidan.

Kulturprogrammet resulterte også i at de i snitt spiste 16 gram mer sjokolade og druer mens de så kulturprogrammet, enn da de leste om insekter.

- Til tristere de oppfattet forsøksbetingelsene, til mer sjokolade og framfor alt druer spiste de, konstaterer Schiöth.

Hans konklusjon er likevel noe forsiktig og i tråd med hva forskere ofte konkluderer med: Her trengs det mer forskning.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer