Trives du på jobben?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Hva er en god arbeidsplass? Hvor er det godt å jobbe? Dette er relevante spørsmål å stille seg en påskeaften når de fleste av oss har jobben på minst et par stavtaks avstand. Noen teller dagene til de igjen kan kaste seg over arbeidsoppgavene. Andre gruer seg til jobben. Atter andre lurer på hvem som har overtatt mens de har vært sjukemeldt. Arbeidssituasjonen preger livet til de fleste. Vår innsats belønnes på mange forskjellige måter. Lønna er bare en del av det hele. Like viktig er følelsen av å være til nytte, å mestre, å få anerkjennelse.
  • Dagbladet har besøkt en rekke forskjellige bedrifter for å finne svar på spørsmålene. Svarene er langt fra entydige. Forholdene på arbeidsplassen er avhengige av mange ulike faktorer. Bildet er med andre ord sammensatt. Men stadig flere innser at trivsel og velvære er en god målestokk for et godt arbeidsmiljø, noe som igjen er til beste for den enkelte ansatte og bedriften selv. Dette er spørsmål de norske arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene har syslet med lenge.
  • Det amerikanske tidsskriftet Fortune lister årlig opp de 100 amerikanske selskapene det er best å jobbe for. Å komme på denne lista er selvsagt et konkurransefortrinn i jakten på god og stabil arbeidskraft, og bedriftene står også i kø for å komme blant de 100 beste. Rangeringen skjer på grunnlag av en grundig spørreundersøkelse blant selskapenes ansatte. Mange vil si dette er en typisk amerikansk måte å måle arbeidsmiljøet på. Her på berget har vi vår arbeidsmiljølov, som i prinsippet skal sikre at vi har et godt fysisk og psykososialt arbeidsmiljø. Men det hadde neppe skadd om det ble offensiv konkurranse på dette feltet også i Norge.
  • En rekke undersøkelser de siste åra viser sammenhengen mellom sykdom/uførhet og mangel på trivsel på arbeidsplassen. Raske omstillinger, utrygghet for egen arbeidsplass og usikkerhet for framtidige oppgaver har sin pris. En kvart million nordmenn er uføretrygdet, og stadig yngre mennesker støtes ut av arbeidslivet. Det er en samfunnsmessig sløsing vi ikke har råd til. Et godt arbeidsmiljø utløser energi, kreativitet og livslyst. Bedrifter som vil lykkes, må derfor ta trivselen på alvor og gjøre den til et investeringsobjekt.