Tro og tvil i Opticom

Intel eller ikke Intel. Spekulasjonene, ryktemakeriet går igjen høyt og lavt. Det samme gjør Opticom-kursen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blir det Intel-avtale eller blir det ikke Intel-avtale? Det er spørsmålet de mange håpefulle traderne på Oslo Børs spør seg om. Ryktene og spekulasjonene bølger frem og tilbake, og skaper et mekka for de mest drevne traderne.

Selskapet hjelper heller ikke til med sin informasjonsflyt til aksjemarkedet. Siden det dreier seg om et selskapet med en markedsverdi på hele 7,3 milliarder kroner, kanskje det hadde vært på sin plass at Oslo Børs innførte en børspause til man faktisk visste om det foreligger en ny avtale med den amerikanske datagiganten eller ikke.

Utover Opticom var det kun et fåtall aksjer med nevneverdig aktivitet i mandag. Sol, sommer og ferieavvikling for ta sin del av skylden for det rolige markedet. I tillegg er det nok end el investorer som sitter på gjerdet i forkant av morgendagens rentemøte i USA.

Samlet ble det et fall på 0,18 prosent for totalindeksen til 1.13,51 poeng. Den nye hovedindeksen falt 0,04 prosent til 193,31 poeng. Omsetningen på hovedlisten endte på 2.842 millioner kroner.

Tirsdag er det Opticoms tur til å avholde generalforsamling. Etterpå er det på tide med en presse- og analytikerkonferanse.

Nå kommer Intel-avtalen, trodde heftige og begeistrede tradere som fredag sendte Opticom-kursen opp 22,5 prosent. Mandag fikk imidlertid pipen en annen tone.

Nå var det likevel ikke sikkert at det kommer noen nyheter på presentasjonen. Og en Intel-avtale kan godt la seg vente på seg. Som Finanskanalen.no ved flere anledninger er det meget sannsynlig at Intel vil beholde en tilknytning til Opticom og Thin Films. Beslutningen er imidlertid ikke teknologisk motiverte, og det behøver ikke være annet enn at Intel vil at Opticom skal fortsette å forske frem et superprodukt.

Opticom falt 7,5 prosent til 609 kroner, omsatt for 226 millioner kroner.

Opticom-avleggeren Fast Search & Transfer stupte nye 9,1 prosent til 10 kroner i dag. Markedet ser ikke ut til å ha spesielt stor tillitt til selskapet hvis hovedvirksomhet nesten ser ut til å være å lage opsjonsavtaler til fordel for parhestene Robert Keith og Thomas Fussell.

DnB meldte mandag at banken i løpet av de seneste månedene har kjøpt seg opp til 9,76 prosent i Storebrand. DnB setter dermed en stopper for Sampos bud på Storebrand. Sannsynligheten for at Sampo skal nå 90 prosent aksept er nå meget små.

Ved utløpet av tilbudsperioden vil det derfor ikke overraske om Sampo forlenger akseptfristen. Ved å gjøre det vil det hele tiden foreligge et langt høyere bud enn det DnB har vært villig til å indikere av verdier for Storebrand-aksjene.

Det vil vanskeliggjøre jobben for DnB å komme frem til en norsk løsning. Den samme teknikken benyttet Nordea seg av i kampen om Kreditkassen.

Storebrand toppet omsetningslisten med 601 millioner kroner. Kursen endte ned 2,9 prosent til 67 kroner. Markedet fryktet lenge at DnB skal åpne lommeboka på vidt gap og kursen var ned. Imidlertid steg DnB i sluttminuttene slik at aksjen endte opp 1 prosent til 40,30 kroner.

En av dagens børsvinnere er noe så sjeldent som et overkapitalisert IT-selskap. Tandberg Data varslet i dag at selskapet både fører samtaler med nye strategiske partnere, og at det har til hensikt å utbetale et ekstraordinært utbytte på 4 kroner per aksje. Det sendte kursen opp 12,6 prosent til 13,40 kroner.

Enitel har lagt om strategien, om enn noen dager forsinket. Bedriftskunder og bredbånd er godordene og mobile løsninger er fyord. Det ser ut til at aksjemarkedet liker det som kom fra selskapet i dag. Kursen endte opp 13,8 prosent til 15,71 kroner.

Statoil endte uendret på 69,50 kroner, omsatt for 555 millioner kroner. Fortsatt er tilretteleggerne UBS Warburg og Morgan Stanley dominerende på kjøpersiden. Omsetningen i Norsk Hydro stanset på 238 millioner kroner. Kursen falt 0,6 prosent til 399,50 kroner.

Tomra fikk uventet drahjelp av Morgan Stanley som i dag var største netto kjøper. Tomra-kursen steg 6,4 prosent til 150,50 kroner.

Aker Maritime fikk en boost etter selskapet åpnet for at aksjonærer som kjøpte aksjer etter 12. juni skal kan benytte seg av innløsningstilbudet. Kursen endte opp 10,6 prosent til 150,50 kroner.