Bitcoin: Hvordan ser fremtiden egentlig ut? AFP PHOTO / Karen BLEIER
Bitcoin: Hvordan ser fremtiden egentlig ut? AFP PHOTO / Karen BLEIER Vis mer

Trøbbel for Bitcoin-sekten?

London-baserte GHash sikrer seg stadig større kontroll over Bitcoin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Hegnar.no): Den digitale valutaen Bitcoin er som kjent bygget på forutsetning at den eksisterer utenfor kontroll av noen sentralisert makt.

Nå er den i fare for å miste noe av troverdigheten på grunn av den voksende makten til en gruppene som driver noen av datamaskinene som benyttes.

Fester grepet Ifølge Daily Mail har Bitcoin-grupperingen GHash de siste ukene sikret seg over halvparten av Bitcoins datakraft.

I verste fall betyr det at London-baserte GHash kan kontrollere flyten av transaksjoner, fryse folk ut av nettverket og holde alle fremtidige Bitcoins for seg selv.

GHash, som er kontrollert av det britiske selskapet CEX.IO Ltd, sier i en uttalelse mandag at de ønsker å beskytte Bitcoin.

Verdifall Verdien på Bitcoin har falt seks prosent i den siste uken til rundt 600 dollar.

I et intervju med di.se i februar sa Nordnets spareøkonom Günther Mårder at det nærmer seg slutten for Bitcoins. - Jeg er overbevist om at det (red.anm.: Bitcoin) vil ende som et digitalt samleobjekt.

Andre nyheter: Bitcoin-børs ber om konkursbeskyttelse
Bitcoin bestod ikke valutatesten

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer