Trøbbel for NTNU. Hundrevis får ikke levert eksamen

Datasystemene knelte.

TRAVELT: 16. mai er en travel eksamensdag for NTNU. I dag har de fått problemer med digital levering. Illustrasjonsfoto: Gareth Fuller / PA Photos / NTB Scanpix
TRAVELT: 16. mai er en travel eksamensdag for NTNU. I dag har de fått problemer med digital levering. Illustrasjonsfoto: Gareth Fuller / PA Photos / NTB ScanpixVis mer

Ifølge Adresseavisen har 340 NTNU-studenter i dag ikke fått levert digital eksamen på grunn av datatrøbbel. Avisa skriver at et datasystem som brukes er slått ut og skaper kjempeproblemer.

- Dette er en av de travleste dagene våre, så dette skaper trøbbel Studenter fra de fleste fakulteter ved NTNU er rammet av problemene, sier avdelingsdirektør Anniken Løe til avisa.

Løe har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse.

Til studentavisa Under Dusken forteller hun at alle eksamener skulle vært avsluttet 14.00, men at denne fristen ble utsatt til 16.00.

- Studentene har opplevd å bli kastet ut av systemet. Manuelt har vi logget dem på. Noen har blitt kastet ut igjen, mens andre har fått fullført, sier Anniken Løe, avdeligsdirektør for studieadministrasjon ved NTNU.

Hun sier at de begynte å oppdage problemene allerede i dag tidlig.

- Alle skal få ekstra tid, og ingenting av det de har skrevet har gått tapt, sier Løe.