Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trøbbel i flytrafikken

Skyldes teknikk og vær.

TRYKK: Statsmeteorolog Pernille Borander forklarer hva lavtrykk er. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I morgentimene er det merkbare problemer i flytrafikken både i Norge og utenlands. SAS har til sammen 34 innstilte avganger i hele sitt system.

- Ca. halvparten av disse skyldes teknikk, den andre halvparten skyldes været, opplyser selskapets internasjonale pressetalsmann Kristian de Place Gamborg Hansen til Dagbladet.

17 avganger i Norge

Hansen forteller videre at 17 avganger lokalt i Norge er innstilt.

- 15 av dem er relatert til OSL, sier han.

Seinere i dag ventes ekstremværet Elsa, og SAS forventer nye problemer.

- Vi regner med at trafikken blir påvirket, sier Hansen.

STERK VIND: Uværet «Ciara» herjer i Europa og lager problemer for flytrafikken. Video: Newsflare Vis mer

SAS' norske informasjonssejef Knut Morten Johansen forklarer at det også er et etterslep etter uværet i går.

- Det var en god del vind og andre utfordringer, hovedsakelig i byer i Europa, og også i dag må vi regne med forsinkelser og kanselleringer. Det blåser blant annet mye i Amsterdam, sier Johansen til Dagbladet.

Lavt lufttrykk

I Nordland er det en rekke innstilte flyavganger som følge av at lufttrykket er for lavt.

Ved 7-tida var 15 avganger fra Widerøe innstilt ved Bodø Lufthavn, ifølge Avinors oversikt. Det kan bli flere utover dagen, ifølge Widerøe.

FOR STERK VIND: Et SAS-fly fra Oslo til Trondheim måtte snu søndag ettermiddag, grunnet sterk sidevind på Trondheim lufthavn Værnes. Video: Stein O. Wasbø Vis mer

- Det skyldes at lufttrykket i deler av Nord-Norge er for lavt til at de kan ta av. Problemet rammer trafikken fra Trondheim og nordover, opplyser flyselskapet, ifølge Avisa Nordland.

Fra Gardermoen er sju fly innstilt mandag morgen. Fra Bergen er også sju avganger innstilt.

I Stavanger er tre avganger innstilt, mens fire avganger er innstilt fra Trondheim. Det er uklart om det er været som har ført til disse kanselleringene.

- Vi hadde mye forsinkelser i rutenttet i går, og dette kan blant annet være følgeforsinkelser, sier Øystein Skaar, operativ sjef ved Bergen lufthavn Flesland, til Dagbladet.