TØFFE TIDER: Holmsbu Spa & Resort tapte nest mest penger av spahotellene i fjor.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix.
TØFFE TIDER: Holmsbu Spa & Resort tapte nest mest penger av spahotellene i fjor. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix.Vis mer

Trøbbel i sparadis

Økt konkurranse skaper solide utfordringer i spabransjen.

(Finansavisen): For noen nordmenn er det lite som frister mer enn en helg på et spahotell, men tallenes tale for hotellene er ikke like behagelig som behandlingen man kan få der. For ti av Norges beste spa­hoteller er marginene dårlige, skriver Finansavisen. Kun seks klarte å levere et positivt driftsresultat i fjor.

Holmsbu Spa & Resort ligger omtrent én time utenfor Oslo ved Drammensfjorden. Hotellet har hatt det tøft i en lengre periode, og begynte i juni 2016 å skifte ut hele ledelsen. Ny sjef, økonomisjef og i tillegg ny styreleder i Ingvald Fardal er siden kommet på plass.

Tøff konkurranse

- I fjor var kostnads­styringen ved hotellet god, men salget var for dårlig. Konkurransen i spabransjen er økende, sier styrelederen til Finansavisen.

Selv om spabehandlingen ved hotellet angivelig skal være ytterst god, er ikke resultatene det samme. Hotellet har ikke siden 2009 hatt høyere overskudd enn 318.000 kroner. Holmsbu Spa & Resort omsatte for 49,3 millioner kroner i 2017, 6,9 millioner kroner lavere enn året før. Resultatet før skatt ble på minus 3,2 millioner kroner.

Pengene renner ut

Kragerø Resort er et hotell- og leilighetsanlegg med spafasiliteter og golfbane på Stabbestad utenfor Kragerø sentrum. Finansavisen kan fortelle at hotellet leverte det dårligste resultatet av spahotellene i fjor, med et negativt resultat før skatt på 9,3 millioner kroner.

The Thief på Tjuvholmen i Oslo omsatte for 129,3 millioner kroner i fjor, men satt bare igjen med usle 200.000 kroner før skatt. Økonomisjef ved hotellet, Jeanette Bjerke Meland, sier til Finansavisen at de er fornøyd med hotellets resultat i fjor. Særlig restauranten og spaanlegget trekker hun frem som positive aspekt ved fjoråret.

Andre økonominyheter:
Spår opptur for børstaper – i morgen kommer tallene
Nyboligsalget flater ut