Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trøbbel med nesehjulet

Coast Air-fly i lufta utløste sikkerhetsalarm

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bakkemannskapet på Haugesund Lufthavn Karmøy hadde full sikkerhetsberedskap en halv time i dag etter problemer med nesehjulet eller instrumentene på en av Coast Airs Jetstream 32-maskiner. Situasjonen har mange likheter med landingsproblemene til et SAS Braathens fly på Flesland for to dager siden.

Coast Air-flyet landet uten problemer med nesehjulet ute noen minutter før 13.00. Jetstream 32 har plass til 18 passasjerer, men det var bare en kaptein og en styrmann ombord. Det var på vei med maskinen \'Utsira\' fra øvelsesflyging i Brønnøysund til basen på Karmøy.

-Dette er en sjelden foreteelse med våre fly, og det må være tilfeldigheter at denne episoden ligner på situasjonen med SAS Braathens-flyet, sier adm. direktør Inge Sundfør i Coast Air til Dagbladet.no.

Instrumentfeil

Flyet blir nå tatt inn til teknisk sjekk. Foreløpig tror flyselskapet at det dreier seg om en instrumentfeil. Instrumentene i cockpit indikerte at nesehjulet ikke lot seg løse ut. Da satte mannskapet i gang andre prosedyrer som viste at det ikke var noe problem med nesehjulet allikevel.

Coast Air opererer i dag fire fly av typen British Aerospace Jetstream 31, to st Jetstream 32EP, et Jetstream 32 VIP versjon, og to fly av typen ATR 42-320. I alt består flåten av ni fly.

NESEGRUS Sikkerhetsalarm på Haugesund Lufthavn Karmøy da et Jetstream 32-fly fra Coast Air varslet problemer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling