Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trøbbel på Veslefrikk

Kortslutning og kraftig røyk tvang mannskapet i livbåtene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SISTE: Oljeproduksjonen ble ved 16.30-tida delvis satt i gang igjen etter at en høystentstransformator kortsluttet på platformen Veslefrikk B i Nordsjøen i natt.

Alarmen gikk klokka 04.25, og det skal ha oppstått kraftig røykutvikling fra kortslutningen. Mannskapet på 153 ble beordret i livbåtene og produksjonen ble umiddelbart stanset.

- Beredskapssystemene ble iverksatt der blant annet hovedredningssentralen ble varslet. Men situasjonen var avklart 45 minutter senere, og mannskapet kunne gå tilbake, sier pressetalskvinne i Statoil, Gine Wang, til Dagbladet.no.

Det var imidlertid fremdeles full stans i produksjonen klokken 09.40 i dag morges.

Veslefrikkfeltet kom i operativ drift i 1989 og platformen er i følge Statoil den første norske flytende produksjonsenheten i Nordsjøen.

Den produserer hovedsaklig olje, men også gass. Oljen kommer via undervannsledninger i land ved Sture-terminalen utenfor Bergen, mens gassen sendes til Kårstø og videre til Emden i Tyskland.

FULL STANS: Det er full stans i oljeproduksjonen på Veslefrikk B etter en kortslutning i natt. Hele mannskapet ble beordret i livbåtene, opplyser pressetalskvinne Gina Wang (innfelt). Foto: Statoil
FULL STANS: Det er full stans i oljeproduksjonen på Veslefrikk B etter en kortslutning i natt. Hele mannskapet ble beordret i livbåtene, opplyser pressetalskvinne Gina Wang (innfelt). Foto: Statoil Vis mer