Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sanner om Støres angrep på Solberg

- Trodde aldri Støre ville synke så dypt

- Er det noen voksne hjemme i Ap, spør Høyres nestleder Jan Tore Sanner.

FORSVARER ERNA: - Jeg hadde aldri trodd at Jonas Gahr Støre skulle synke så dypt, sier kunnskaps- og integreringsminister og Høyre-nestleder Jan Tore Sanner om Støres kritikk av Solbergs lederskap. Støre etterlyser Solbergs moralske kompass etter at statsråder i hennes regjering, Siv Jensen og Sylvi Listhaug, har kommet med innvandringsutspill i strid med regjeringens politikk. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
FORSVARER ERNA: - Jeg hadde aldri trodd at Jonas Gahr Støre skulle synke så dypt, sier kunnskaps- og integreringsminister og Høyre-nestleder Jan Tore Sanner om Støres kritikk av Solbergs lederskap. Støre etterlyser Solbergs moralske kompass etter at statsråder i hennes regjering, Siv Jensen og Sylvi Listhaug, har kommet med innvandringsutspill i strid med regjeringens politikk. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Det går hardt for seg på tampen av valgkampen. Statsminister Erna Solberg har tatt avstand fra Siv Jensens bruk av ordet «snikislamisering» og Sylvi Listhaugs innlegg mot båtmigranter.

Hun har slått fast at det ikke er regjeringens politikk å si nei til flyktninger.

Ap-leder Jonas Gahr Støre kom likevel i går i et intervju med Dagbladet med kraftig kritikk av statsministeren. Med henvisning til Solbergs tidligere stabssjef Julie Brodtkorb, som beskrev Listhaugs Facebook-innlegg mot migrantene som «moralsk havari», etterlyste Støre statsministerens moralske kompass.

- Nedrig angrep

Høyres nestleder Jan Tore Sanner reagerer sterkt:

- Jeg hadde aldri trodd at Støre skulle synke så dypt og komme med en så nedrig karakteristikk av Erna. Man må spørre seg: Er det noen voksne hjemme i Arbeiderpartiet?

UT MOT SOLBERG: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringspartiene trekker ulike retninger og ikke evner å lede landet. Her er Støre på vei fra et folkemøte i Ottestad i Stange. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
UT MOT SOLBERG: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener regjeringspartiene trekker ulike retninger og ikke evner å lede landet. Her er Støre på vei fra et folkemøte i Ottestad i Stange. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Støre har tidligere gått til frontalangrep på Trygve Slagsvold Vedums slagordpregede politikk. Så har han prøvd å kopiere Sps politikk. Nå ser det ut til at han også prøver å kopiere Sp med adjektiver og slagord, sier Sanner til Dagbladet.

- Fire ulike partier

Han sier at Erna Solberg har satt foten ned og tydelig tatt avstand fra Siv Jensens og Sylvi Listhaugs ordbruk.

- Jeg tror ikke det er andre enn folk i Ap's propagandaapparat som er i tvil om Ernas holdning til dette, sier Sanner.

- Men Støre viser til at Frp-politikerne fortsetter med sin ordbruk og får «holde på»?

- Det er fire ulike partier. Det hadde ikke vært mindre uenighet om det hadde vært en regjering av Ap, Sp, SV, MDG og Rødt, hvis det for eksempel hadde dreid seg om klima.

- Så du mener at i en valgkamp er det naturlig at de fire partiene viser fram uenighet?

FOLK PÅ GATA: Dette mener folk om Siv Jensen - og om partiet hun leder. Dagbladets valgsendinger kan du se hver dag fra klokka 11. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

- Ikke regjeringens politikk

- Det har jo vært diskusjon om bompenger, det har alle fått med seg. Når det gjelder utspillene fra Siv og Sylvi, har statsministeren sagt klart fra. Vi er uenige i den typen karakteristikker og uttrykk. Det er ikke regjeringens politikk.

- Men skader slike ord og uttrykk fra to av regjeringens statsråder regjeringen?

- Nei, statsministeren sier klart fra om hva som er regjeringens politikk. Hun har satt foten ned. Det er ingen tvil om regjeringens linje i disse sakene.

- Hva synes du selv om Listhaugs Facebook-innlegg, der hun legger ut et bilde av en båt overfylt av mennesker og sier nei til å ta imot båtmigranter?

- Jeg er dypt uenig med Sylvi og i begrepsbruken til Siv.

UENIGE: - Vi aksepterer ikke religiøse særkrav, sier Siv Jensen (Frp). Vis mer

Rekordlav ledighet

Støre mener alle de åpne debattene mellom regjeringspartiene om bompenger, klimasaker og integrering viser at regjeringen ikke evner å styre landet.

Til dette svarer Sanner:

- Vi kommer snart til å legge fram vårt sjuende statsbudsjett. Det viser at ledigheten er den laveste på 10 år, sysselsettingen vokser og det er færre unge som står utenfor arbeid eller utdanning.

- Vi har lagt fram den første integreringsreformen siden Erna var kommunalminister i 2003, og aldri har det vært ført en så offensiv klimapolitikk, sier Sanner. Han viser også til reformer og rekordsatsing i samferdsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling