Sanner om Støres angrep på Solberg

- Trodde aldri Støre ville synke så dypt

- Er det noen voksne hjemme i Ap, spør Høyres nestleder Jan Tore Sanner.

FORSVARER ERNA: - Jeg hadde aldri trodd at Jonas Gahr Støre skulle synke så dypt, sier kunnskaps- og integreringsminister og Høyre-nestleder Jan Tore Sanner om Støres kritikk av Solbergs lederskap. Støre etterlyser Solbergs moralske kompass etter at statsråder i hennes regjering, Siv Jensen og Sylvi Listhaug, har kommet med innvandringsutspill i strid med regjeringens politikk. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
FORSVARER ERNA: - Jeg hadde aldri trodd at Jonas Gahr Støre skulle synke så dypt, sier kunnskaps- og integreringsminister og Høyre-nestleder Jan Tore Sanner om Støres kritikk av Solbergs lederskap. Støre etterlyser Solbergs moralske kompass etter at statsråder i hennes regjering, Siv Jensen og Sylvi Listhaug, har kommet med innvandringsutspill i strid med regjeringens politikk. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det går hardt for seg på tampen av valgkampen. Statsminister Erna Solberg har tatt avstand fra Siv Jensens bruk av ordet «snikislamisering» og Sylvi Listhaugs innlegg mot båtmigranter.

Hun har slått fast at det ikke er regjeringens politikk å si nei til flyktninger.

Ap-leder Jonas Gahr Støre kom likevel i går i et intervju med Dagbladet med kraftig kritikk av statsministeren. Med henvisning til Solbergs tidligere stabssjef Julie Brodtkorb, som beskrev Listhaugs Facebook-innlegg mot migrantene som «moralsk havari», etterlyste Støre statsministerens moralske kompass.

- Nedrig angrep

Høyres nestleder Jan Tore Sanner reagerer sterkt:

- Jeg hadde aldri trodd at Støre skulle synke så dypt og komme med en så nedrig karakteristikk av Erna. Man må spørre seg: Er det noen voksne hjemme i Arbeiderpartiet?

- Støre har tidligere gått til frontalangrep på Trygve Slagsvold Vedums slagordpregede politikk. Så har han prøvd å kopiere Sps politikk. Nå ser det ut til at han også prøver å kopiere Sp med adjektiver og slagord, sier Sanner til Dagbladet.

- Fire ulike partier

Han sier at Erna Solberg har satt foten ned og tydelig tatt avstand fra Siv Jensens og Sylvi Listhaugs ordbruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer