Trodde barnegråt var onde ånder

Foreldrene var overbevist om at barna var besatte - fordi de gråt da de ble mishandlet. Det dypt religiøse foreldreparet står tiltalt for drapet på sin 11-årige datter og drapsforsøk på og mishandling av sønnen (12).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist julaften klaget naboene over bråk fra leiligheten i Stockholm. Da politiet kom, fant de den 11 år gamle jenta død og hennes ett år eldre bror sterkt mishandlet.

Gutten, som ble mishandlet med belter og antenneledninger, er fortsatt sterkt psykisk nedbrutt, ifølge Expressens internettutgave.

Nekter

Barnas 41-årige mann og 36-årige mor står på tiltalebenken sammen med barnas 20 år gamle tante. De benekter at de hadde til hensikt å skade eller drepe barna.

Familien, som opprinnelig kommer fra Zaire, er dypt religiøse. Da krydderavlingen i Kongo slo feil og merkelige ting begynte å skje i familien, trodde de voksne at barna var besatt av onde ånder.

For å drive ut åndene mishandlet de voksne barna.

- Gutten trodde til slutt at han var en heks. De små barna i familien er fortsatt redde for ham, sier en person som i dag har kontakt med gutten til Expressen.

Videoforhør

Det har vært svært vanskelig å gjennomføre forhør med 12-åringen. Gutten sa lite i et videoforhør som ble spilt for retten mandag morgen. Han fortalte imidlertid at han hadde blitt slått, at søsteren døde og hvem som var tilstede.

Etter mishandlingen ble 12-åringen tatt i vare på Huddinge sykehus. Han begynte å leke etter en uke, men var svært sky. Ansatte fortalte til Expressen at han ikke turte å dusje alene og måtte sove på personalrommet.