-  Trodde besøksforbud var nok

I etterkant ser politiet i Nord-Trøndelag at det ikke var nok å ilegge Bjørn Erik Dypdahls tidligere leieboer besøks-forbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LEVANGER (Dagbladet): Politiet i Nord-Trøndelag innrømmer i etterpåklokskapens lys at ting kunne vært gjort annerledes.

-  Varetektsfengsling ble vurdert, men vi mente at et besøksforbud skulle være nok. Det viste det seg at det ikke var, sier etterforskningsleder Tor Klevmo ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

-  Gjorde dere en feilvurdering?

-  Vi kan alltids sette oss tilbake i ettertid og tenke fram og tilbake om det var en riktig avgjørelse eller ikke. På det tidspunktet mente vi at det ikke var stor fare for gjentakelse. Vi prøvde å unngå varetektsfengsling ved å ilegge besøksforbud. I etterkant ser vi at det ikke fungerte, sier Klevmo.

Han innrømmer også at Bjørn Erik Dypdahl kunne trengt en voldsalarm før forrige fredag.

-  Vi har full forståelse for at Dypdahl er redd. Det kan godt hende han skulle ha hatt volds-alarm tidligere. Han levde i frykt for siktede også før episoden påskeaften.

-  Nå begynner begeret å bli fullt i forhold til den siktede. Han skal ikke gjøre noe særlig mer før vi må vurdere fengsling, avslutter Klevmo.

Lensmannen i Levanger, Sigmund Laugsand, sier politiet kjenner til kritikken fra Dypdahl.

-  Jeg kjenner til kritikken hans mot oss. Han har ikke fått dårligere eller bedre behandling enn andre. Vi har gjort det vi har kunnet i denne saken. Man kan så klart alltid yte mer, men det går på ressurser, sier Laugsand.

Saken er ferdig etterforsket, men tiltalen er ikke tatt ut ennå. Det kommer til å skje i løpet av august, ifølge politiadvokat Trude Skogen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.