Trodde Castro skulle dø

Cubas president Fidel Castro var nær ved å besvime med hele folket som publikum da han holdt en TV-overført tale til nasjonen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens TV-kameraene ble vendt mot publikum, ble den 74 år gamle presidenten hjulpet ned av scenen av uniformerte sikkerhetsvakter. Sjokkerte tilhørere trodde presidenten var i ferd med å dø. Men han kom tilbake etter ti minutter, og sa han trengte hvile, og at han ville avslutte talen seinere. Til den jublende massen sa han at han hadde det bra og skyldte på at papirarbeid hadde holdt ham våken natta før. Castro er garantisten for at Cuba fortsatt skal være sosialistisk.

La meg få hvile

- La meg få hvile, sove noen timer. Sist natt sov jeg ikke i det hele tatt. Jeg har det bra, og vil se dere igjen i kveld, sa Castro. Publikum og TV-seere kunne se at Castro fikk store problemer, og at kroppen hans lente seg mot siden, før han ble tatt hånd om av sine medarbeidere.

Det var en svært dramatisk episode. Mange som var til stede gråt, og fryktet åpenbart at Castros siste time var kommet.

- Ro og mot, vi løfter vårt flagg, sa utenriksminister Felipe Perez Roque da Castro ble hjulpet ned fra scenen.

Midlertidig fall

- Companero Fidel har åpenbart hatt, midt i heten, et midlertidig fall, sa utenriksministeren for å prøve å berolige folk. Den kubanske presidenten falt aldri, og det er uklart om han var uten bevissthet etter at han ble hjulpet ned fra scenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer