Trodde Castro skulle dø

Cubas president Fidel Castro var nær ved å besvime med hele folket som publikum da han holdt en TV-overført tale til nasjonen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens TV-kameraene ble vendt mot publikum, ble den 74 år gamle presidenten hjulpet ned av scenen av uniformerte sikkerhetsvakter. Sjokkerte tilhørere trodde presidenten var i ferd med å dø. Men han kom tilbake etter ti minutter, og sa han trengte hvile, og at han ville avslutte talen seinere. Til den jublende massen sa han at han hadde det bra og skyldte på at papirarbeid hadde holdt ham våken natta før. Castro er garantisten for at Cuba fortsatt skal være sosialistisk.

La meg få hvile

- La meg få hvile, sove noen timer. Sist natt sov jeg ikke i det hele tatt. Jeg har det bra, og vil se dere igjen i kveld, sa Castro. Publikum og TV-seere kunne se at Castro fikk store problemer, og at kroppen hans lente seg mot siden, før han ble tatt hånd om av sine medarbeidere.

Det var en svært dramatisk episode. Mange som var til stede gråt, og fryktet åpenbart at Castros siste time var kommet.

- Ro og mot, vi løfter vårt flagg, sa utenriksminister Felipe Perez Roque da Castro ble hjulpet ned fra scenen.

Midlertidig fall

- Companero Fidel har åpenbart hatt, midt i heten, et midlertidig fall, sa utenriksministeren for å prøve å berolige folk. Den kubanske presidenten falt aldri, og det er uklart om han var uten bevissthet etter at han ble hjulpet ned fra scenen.

Det er første gang i sine 42 år ved makten at Castro har måttet avbryte en offentlig tale. Han har aldri levd noe sunt liv. Han har et tett arbeidsprogram med lite søvn. Han holder flere lange taler i uka, og sover angivelig bare noen få timer hver natt, hvis han i det hele tatt sover.

Hendelsen vil føre til spekulasjoner om 74-åringens helsetilstand. Cuba er et av de siste land i verden der et sosialistisk system har overlevd. I motsetning til hva som er tilfelle i Nord-Korea, har Castro innført politiske reformer på sin sosialistiske paradisøy.

<B>GRÅT:</B> Publikum gråt åpenlyst, og mange trodde Castros siste time var kommet.
<B>SLITEN:</B> Fidel Castro fikk et illebefinnende mens han holdt en tale i går. Hans slet for å holde seg oppreist, og måtte hjelpes ned av podiet.