Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trodde Charles ville drepe henne

I dag begynte den første offisielle høringen om prinsesse Dianas og Dodi Al Fayeds død i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene om Dianas død er omgitt av tildels vanvittige spekulasjoner. Konspirasjonsteoretikere fråtser i mulige grunner til at Mercedesen krasjet i Paris i 1997. Både Diana og Dodi Al Fayed døde i krasjet.

Men den kanskje mest utrolige teorien sto prinsesse Diana selv for:
«This particular phase of my life is the most dangerous - my husband is planning «an accident» in my car, brake failure & serious head injury in order to make the path clear for him to marry.»

Dette skrev Diana i et brev til sin tidligere butler Paul Burrell ti måneder før sin død. Han fortsetter å tjene gode penger på sin tidligere arbeidsgiver. Han har tidligere offentliggjort flere brev Diana skrev til ham.

I dag gjengir Daily Mirror brevet hvor Diana skriver at hun fryktet at eksmannen ville arrangere en ulykke hvor hun skulle miste livet. De skriver at de gjør det siden brevet skal legges fram i høringene rundt dødsfallet som starter i formiddag.

15 måneder

Dommer Michael Burgess startet i dag den første offisielle britiske høringen om den fatale bilulykken i Paris i 1997.

Burgess varslet at høringene kan vare i opptil 15 måneder, og at Metropolitan politiet skal etterforske omstendighetene rundt ulykken. De skal se nærmere på påstandene om at prinsessen og Dodi ikke døde ved et uhell, forklarte Burgess under åpningen av høringene.

- Jeg varslet allerede i oktober 2003 at jeg ville holde høringer om dødsfallene til Diana, prinsesse av Wales, og Dodi Al Fayed. Å åpne denne høringen har vært gjenstand for diskusjon og korrespondanse mellom de involverte familiene, men på grunn av kompleksiteten i saken, har de endelige avtalene tatt lenger tid å få til enn jeg hadde håpet, sa Burgess til BBC.

Men allerede nå spekuleres det i britisk media om hvor langt Burgess er villig til å gå i høringen. vanligvis dreier liknende høringer seg om enkle fakta som navn på de døde, hvor de døde, og hvordan. Alle disse opplysningene er allerede kjent. Derfor tror enkelte at Burgess er nødt til å gå inn på flere aspekter ved dødsfallene.

- Han må gå gjennom alt. Hver eneste lille bit av informasjon. Gjør han ikke det heller han bare mer bensin på konspirasjonsteoretikernes bål, sier Dianas tidligere kokk, Darren McGrady.

Dodi Al Fayeds far, den mektige Harrods-eieren Mohamed Al Fayed, har tidligere sagt at de to ble drept av den hemmelige etterretningstjenesten i Storbritannia. Andre tror Diana ble drept fordi hun var gravid med Dodi Al Fayed.

Høringen starter med innledningsforedrag og bevisframleggelse i dag, mens det i løpet av uka vil bli innkalt flere vitner som skal forklare seg i saken.

OVERBEVIST: Mohamed Al Fayed er i likhet med mange andre briter overbevist om at Diana og Dodi ble myrdet i Paris.
DREPT: Dianas popularitet steg etter dødsfallet i Paris i 1997.
REDD: Diana fryktet at Charles ville arrangere en ulykke, slik at han kunne gifte seg på nytt.
MYTEOMSPUNNET: Var det virkelig britisk etterretning som sto bak dødskrasjet i Paris? I dag begynner høringen som kan gi svar på konspirasjonsteoriene om Dianas død.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!