Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trodde de drepte pedofil

To briter risikerer nå livstid etter å ha blitt funnet skyldig i drap på en eldre mann de trodde var pedofil. Drapsofferet er tidligere frikjent for overgrep mot barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alf Wilkins (67) mistet i februar i fjor livet etter at en mobb satte fyr på huset hans. Den eldre mannen hadde tidligere vært tiltalt for å ha misbrukt en ni år gammel jente, men ble frifunnet i retten.

Juryen har nå funnet Gary Lawson, som ledet angrepet, og hans gudfar Ian Lawless (!), som holdt utkikk, skyldige i drap. En person ble frikjent for psykisk medvirkning. En jente på 17 år er funnet skyldig i medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge. Brannen ble startet gjennom å føre brennende papir inn i brevsprekken i boligen til Wilkins.

Politiet sier dommen gir et klart signal til borgerverngrupper.

- Vi lever i et samfunn der lov og orden er en sak for retten - ikke for borgerverngrupper, sier overinspektør Gavis Biggs i politiet i Humberside til BBC.

Han mener drapsofferet var en «godt likt mann som ble trakassert av kriminelle overgrep utløst av spekulasjoner».

Britisk presse har tidligere publisert navn, bilder og adresser på antatt pedofile overgripere. Feilaktige opplysninger har ført til voldelige angrep og trakassering av så vel uskyldige som skyldige.

Hele Norges coronakart