Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trodde de fant granater. Viste seg å være kuler fra gammel Citroën

Kuler og granater - for en polititabbe!

UFARLIG: Disse grønne kulene er langt mindre farlig enn granater, og inneholder ikke sprengstoff. Foto: Hvaler lennsmannskontor
UFARLIG: Disse grønne kulene er langt mindre farlig enn granater, og inneholder ikke sprengstoff. Foto: Hvaler lennsmannskontor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK Østfold hadde tidligere i dag en artikkel der Hvaler lensmannskontor kunne melde at to granater var funnet på en gjenvinningsstasjon i området.

Alt tydet på at det var gassgranater, mente politiet, som valgte å ta hånd om dem på stasjonen.

De hadde blitt levert inn på gjenvinningsstasjonen før den tid og noen timer etter saken hadde vært ute hos NRK, kunne politiet melde at det ikke var granater det var snakk om.

De grønne kulene er nemlig bildeler fra en eldre Citroën, noe politiet også oppdaget etter å ha undersøkt de suspekte gjenstandene.

Flere brukere på Facebook har imidlertid bitt seg merke i artikkelen og påpekt at dette slettes ikke er granater, men nettopp bildeler.

Citroën-entusiaster i Norge snakker nå om polititabben, og president i Citroën DS/ID Klubb Norge, Frank Henriksen, kan bekrefte blemma.

- Jeg har selv sett bildet, og dette er gasskuler som sitter i enden av et fjæringssystem. De fordeler olje og gass og er en enkel konstruksjon som styrer fjæringa. Jeg tror aldri de er blitt forvekslet med en granat hos oss, sier han.

Han sier gasskulene for alvor ble tatt i bruk på Citroëns modell DS i 1955, og er brukes fortsatt den dag i dag.

- I dag er de svarte og litt mindre, men fremdeles en viktig del. De nye som sitter i Citroën C5 og C6 er omtrent evigvarende og fantastisk bra kvalitet, sier Henriksen.

Operasjonssentralen i Østfold politidistrikt har ingen ytterligere kommentarer til funnet, men henviser til Hvaler lennsmannskontor i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media