Trodde de forhandlet da avskjeden kom

BA-HR-direktør Kari Breirem ble svært overrasket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Breirems advokat ventet på et motbud i forhandlingene om sluttvederlag da advokatfirmaet sendte ut pressemelding om avskjedigelsen.

- Dette må kun være for å demonstrere, sier Kari Breirems advokat Gunnar Kaspersen om det han oppfatter som en svært overraskende avskjedigelse.

- Vi bestrider innholdet i pressemeldingen fra BA-HR. Deres versjon av saken er helt feil, sier Kaspersen.

Krevde to millioner

Under et forhandlingsmøte onsdag denne uken krevde Kaspersen to årslønner, omkring 2 millioner kroner, i kompensasjon for de ubehageligheter Breirem har opplevd siden hun ble suspendert fra BA-HR 20 november i fjor.

- Advokat Harald Arnkværn antydet at han kanskje kunne få BA-HR til å strekke seg til tre til seks månedslønner (250.000-500.000 kroner), så det er ikke tvil om at vi sto langt fra hverandre på beløpet. Jeg er likevel meget forundret når avskjedigelse blir utfallet, uten noen ytterligere dialog. Breirem var beredt til å senke sitt krav, sier Kaspersen.

Samfunnsansvar

Han reagerer på at BA-HR fremstiller saken som en personalkonflikt.

- Det er riktig at Kari Breirem tok med seg dokumenter og at hun ga disse til sin advokat, som den gang var Thor-Erik Johansen, som igjen leverte dokumentene til Økokrim. Poenget her er at Breirem tok samfunnsansvar og gjorde det rette, fordi hun var kommet over alvorlige og kritikkverdige forhold, sier Kaspersen.

Breirems advokat håper fortsatt å kunne unngå et oppgjør i rettssalen, men utelukker ikke at det blir utgangen:

- Vi vil kreve et nytt forhandlingsmøte, noe vi har krav på etter Arbeidsmiljøloven. Dersom det ikke fører fram, er veien kort til rettssalen. Og da får rettssystemet avgjøre om en ansatt også har plikt til å dekke over lovbrudd hos arbeidsgiveren, sier Gunnar Kaspersen.