Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trodde de hadde funnet et styrtet fly, forklaringen var en helt annen

Et mysterium er løst.

FLY I EN INNSJØ: På dette Google Maps-bildet fra Lake Harriet i Minneapolis ser vi helt tydelig et passasjerfly. Foto: Google Maps
FLY I EN INNSJØ: På dette Google Maps-bildet fra Lake Harriet i Minneapolis ser vi helt tydelig et passasjerfly. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En leser av Star Tribune i Minneapolis oppdaget nylig noe pussig da han søkte på ei øy i Google Maps. I Lake Harriet er det en helt tydelig skygge av et fly på bunnen av innsjøen. Hadde han oppdaget et styrtet fly?

Avisa tok på seg å sjekke flymysteriet. Nei, det ligger ikke noe fly på bunnen av innsjøen, sa parkvokterne. Men på bildene vises flyet helt tydelig. Også i Lake Nokomis er det en flyskygge i innsjøen.

Google har imidlertid forklaringen:

- Kort forklart: Hvert satellittbilde som du ser på kartet er egentlig en sammensetning av flere bilder, sier Susan Cadrecha i Google Maps til Star Tribune.

Fly som suser over himmelen kan havne på ett av disse bildene, og da vil en svak skygge vises på kartet. Det er forklaringen, enkelt og greit.

ANNEN INSJØ:  Også i Lake Nokomis kan du se skyggen av et fly. Foto: Google maps
ANNEN INSJØ: Også i Lake Nokomis kan du se skyggen av et fly. Foto: Google maps Vis mer