Trangt: Fire barnefamilier ble sjokkert da de ikke fikk plass til å parkere i den splitter nye garasjen. Nå har de vunnet saken mot utbygger i Oslo Tingrett. Foto: Privat.
Trangt: Fire barnefamilier ble sjokkert da de ikke fikk plass til å parkere i den splitter nye garasjen. Nå har de vunnet saken mot utbygger i Oslo Tingrett. Foto: Privat.Vis mer

Trodde de hadde kjøpt drømmehuset, men det var før de skulle parkere i garasjen ...

Nå må utbygger betale til sammen 2,2 millioner kroner til fire familier.

(Finansavisen.no): Fire småbarnsfamilier har gått seirende ut av rettssaken mot utbyggeren som står bak fire nybygg på Korsvoll i Oslo, skriver Finansavisen.

I september 2017 sto husene ferdige, og lege Truls Vikin og kona var overbevist om at de hadde kjøpt drømmeboligen.

- Så kom vi til overtagelsen, og da syntes vi garasjene så veldig små ut. Vi var ganske sjokkerte da vi ikke klarte å få inn bilene våre i garasjen, forklarte Vikin i Oslo tingrett i desember.

Familiene klaget først til utbyggeren, og ble tilbudt 50.000 kroner hver (totalt 200.000 kroner). Utbygger Espen Christopher Fasting innrømmet i retten at garasjene ble noe smalere enn i utgangspunktet, og må nå ut med 2,2 millioner kroner i erstatning etter å ha tapt saken i Oslo tingrett.

I tillegg må han dekke familienes advokatkostnader på 400.000 kroner og 30.000 kroner i erstatning for utgifter til ferdigattest.

Advokat Thomas Andersen i Dalan Advokatfirma representerer familiene og er helt enig.

- Vi er enige i rettens vurderinger, her foreligger det åpenbart feil og mangler, sier advokaten, ifølge Finansavisen.

I dommen går det frem at partene avtalte garasjer på henholdsvis 18 og 36 kvadratmeter bruksareal (BRA). I realiteten var garasjene 13,65 og 28,55 kvadratmeter da husene var ferdig bygget, ifølge Finansavisen.

Det opplyses om at dommen ikke er rettskraftig og kan ankes. Det opplyses også om at Fasting ikke var tilgjengelig for kommentar.

Andre økonominyheter:
Dette er de mest verdifulle flåtene i verden
​Investorlegende vedder stort på Norwegian-nedtur