Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trodde de hadde lært av Haga

Per-Kristan Foss (H) er overrasket.

TUNGNEM REGJERINGHøyres Per Kristian Foss sier regjeringen bør ha lært av Åslaug Haga-saken. Foto: Tore Meek / SCANPIX
TUNGNEM REGJERINGHøyres Per Kristian Foss sier regjeringen bør ha lært av Åslaug Haga-saken. Foto: Tore Meek / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Høyres Per-Kristian Foss mener regjeringen burde ha lært av Åslaug Haga-saken, og sørget for at alle bolig og utbyggingsspørsmål var i orden.

Dagbladet kunne i dag avsløre at fiskeriminister Helga Pedersen har bodd ulovlig i sitt hus i Tana i Finnmark, siden 2005.

- Jeg er overrasket over at familien Pedersen, etter Haga-saken, ikke sørget for å ha alle papirer i orden, sier Foss til Dagbladet.no

Skylder på Jens
I fjor sommer avslørte Dagbladet at daværende Sp-leder og statsråd, Åslaug Haga, hadde leid ut et stabbur ulovlig over lengre tid. Også hun manglet en ferdigattest eller en midlertidig brukstillatelse på boligen. Haga gikk av som statsråd og partileder, av helsemessige grunner, 19. juni i fjor.

Han mener Pedersen-saken, slik den har kommet fram i Dagbladet i dag, ikke er like alvorlig som saken Senterpartiets leder og statsråd Haga var involvert i. Men han mener likevel at norske politikere må se på hvordan de forholder seg til byråkratiet.

Foss er også overrasket over at statsminister Jens Stoltenberg har latt dette skje.

- Hadde jeg vært statsminister, hadde jeg i et uformelt møte med mine statsråder, gjort det klart at alle måtte måtte ha sitt på det tørre. Det har han tydeligvis ikke gjort, sier Per-Kristian Foss.

- Pinlig dobbeltmoral
Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg sier Helga Pedersen er rammet av sitt eget system.

HUSET: I dette huset i Vestertana bor Helga Pedersen og familien. FOTO: Hans Arne Vedlog
HUSET: I dette huset i Vestertana bor Helga Pedersen og familien. FOTO: Hans Arne Vedlog Vis mer

— Hun rammes av det regelverket Ap alltid vil stramme inn, sier han til Dagbladet.no

Også han mener regjeringen burde ha våknet etter Åslaug Haga-saken. Han sier Pedersen ikke har unnskyldninger for feilen.

- Åslaug Haga måtte gå av som statsråd etter en lignende affære. Likevel har ikke Helga Pedersen tatt seg bryet med å sjekke at alt var i orden med sin egen bolig. Til tross for at regjeringen står hardt på strenge regler i bygningsloven. Det avslører en pinlig dobbeltmoral.

- Helga Pedersen rammes nå av det regelverket Ap alltid vil stramme inn. Derfor er det dobbeltmoral. Jeg håper konsekvensen av denne saken blir at Arbeiderpartiet innser at byråkratiet er for stort. Så er det opp til velgerne å avgjøre hva som skal skje med Ap og Helga Pedersen, sier Korsberg.

Han mener også at Pedersen har benyttet seg av muligheter Arbeiderpartiet ønsker å ta fra folk flest.

KYST OG FISKERIMINISTER: Helga Pedersen innrømmer å ha gjort feil. FOTO: SCANPIX
KYST OG FISKERIMINISTER: Helga Pedersen innrømmer å ha gjort feil. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Kommunen ga Helga Pedersen rett til å bygge påbygg innenfor 100-metersonen. Det vil Ap nå nekte alle andre. FrP vil at det skal være kommunen som bestemmer dette. Derfor håper jeg at denne saken fører til at Ap innser at de er på feil politisk kurs, sier Frp-politikeren til Dagbladet.no

- Må være flinkere
Per-Kristian Foss mener feilen Pedersen har gjort, med å ikke sende inn en ferdigattest etter arbeid med huset, er amatørmessig.

- Det er ingen stor feil, men politikere må være flinkere enn andre. Og en hver byggmester vil si at dette er vanlig praksis ved avsluttingen av et prosjekt, sier Foss til Dagbladet.no

HARDT UT:Øyvind Korsberg, ( Frp),  fra Troms, mener Helga Pedersen nå snubler i sine egne regler. FOTO: SCANPIX
HARDT UT:Øyvind Korsberg, ( Frp), fra Troms, mener Helga Pedersen nå snubler i sine egne regler. FOTO: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media