- Trodde de hadde verdisaker i trusa

Alexandru Dodo (37) er dømt for å ha overfalt eldre kvinner, men frikjent for voldtekt, selv om sæden hans ble funnet på åstedene.

IDØMT NI ÅR: Alexandru Dodo (37) er dømt for tre eldreoverfall, men frikjent for voldtekt av to av kvinnene. Foto: POLITIET
IDØMT NI ÅR: Alexandru Dodo (37) er dømt for tre eldreoverfall, men frikjent for voldtekt av to av kvinnene. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den rumenske statsborgeren Alexandru Dodo (37) ble i dag dømt til ni års fengsel for å ha overfalt og ranet tre eldre kvinner i Oslo. Han var også tiltalt for å ha voldtatt to av dem, men frikjent for dette, selv om hans sæd ble funnet på åstedene.

Begge de to kvinnene Dodo var tiltalt for å ha voldtatt, ble funnet medtatt og avkledd nedentil. 37-åringens forklaring på det var at han lette etter verdisaker de kunne ha i trusa, ettersom det er et vanlig oppbevaringssted i hans hjemland.

Denne forklaringen trodde ikke Oslo tingrett noe på, men fant ikke grunnlag for å dømme ham for voldtekt, selv når hans sæd ble funnet på åstedene, og i det ene tilfellet på offerets kropp; de medisinske funnene kunne ikke entydig bevise at han hadde gjennomført samleie med dem, og tvilen kom tiltalte til gode.

- Riktig vurdering Den 37-årige rumenerens forsvarer Amir Mirmotahari ved Advokatfirmaet Pharos sier han og klienten er godt fornøyd med utfallet.

- Dette er en riktig bevisvurdering av retten. Vi har hele tida framholdt at det ikke er grunnlag for å dømme ham for voldtekt, og tekniske bevis for det finnes ikke. Min klient er lettet over å ha blitt hørt, sier Mirmotahari til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer