INGEN SPØK: - De trodde at jeg tullet, i og med at SAS-streiken var avblåst, forteller administrasjonssekretær Kristin Lotterud om reaksjonen fra ansatte i WePe Regnskap da de i morges fikk vite at Edinburgh-turen var avlyst. På bildet, tatt ved 12-tida i dag, er de i stedet på vei i buss til Sverige. Foto: Kristin Lotterud
INGEN SPØK: - De trodde at jeg tullet, i og med at SAS-streiken var avblåst, forteller administrasjonssekretær Kristin Lotterud om reaksjonen fra ansatte i WePe Regnskap da de i morges fikk vite at Edinburgh-turen var avlyst. På bildet, tatt ved 12-tida i dag, er de i stedet på vei i buss til Sverige. Foto: Kristin LotterudVis mer

Skulle til Skottland med SAS, endte i buss til Sverige

Trodde de skulle bygge team i Edinburgh - her er SAS-flyet erstattet med buss til Gøteborg

Ansatte i WePe Regnskap trodde det var en spøk, da de imorges fikk beskjed om en endring i planene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om storstreiken i SAS ble avverget i natt, må flere enn partene betale prisen for 100 kansellerte fly i dag.

For 37 ansatte i WePe Regnskap blir nå flyturen til Skottland erstattet med en busstur til Gøteborg.

- Vi hadde gledet oss til turen i et år, så selvfølgelig er vi skuffet, sier administrasjonssekretær Kristin Lotterud til Dagbladet.

- Trodde jeg tullet

Hun har hatt tett kontakt med agenten som har jobbet med å forberede turen, og skjønte allerede i går kveld at turen til Edinburgh kunne gå i vasken.

Flere ansatte trodde derimot at det ville ordne seg.

- Da jeg informerte om det på bussen i morges, var det mange som sa: «særlig». De trodde at jeg tullet, i og med at SAS-streiken var avblåst, forteller Lotterud.

Dessverre var det ingen spøk.

- Agenten har vært oppe i nesten hele natt og prøvd å finne alternative ruter, sier Lotterud.

Når det likevel ikke lot seg gjøre, skyldes det at gruppa er såpass stor.

- Det er selvfølgelig veldig trist, samtidig skjønner vi at å booke om 37 personer er en utfordring. Hvis vi hadde vært fem hadde vi sannsynligvis fått det til, sier Lotterud.

- Dårlige på sekkepipe

Dermed blir det Sverige i stedet.

- Vi skulle egentlig hatt teambuilding med Highland Games i Edinburgh, sier hun, og forteller at både tautrekking og sekkepipe sto på programmet.

Nå vil de ansatte i WePe Regnskap gjøre det beste ut av oppholdet i Sverige, hvor de skal bo på et fint hotell i Gøteborg.

Ved 12-tida forteller Lotterud om topp stemning på bussen, som nå er på vei mot Sverige.

Men enkelte ting blir nok ikke helt det samme.

- Jeg tror ikke de er så gode på sekkepipe i Sverige, sier Kristin Lotterud.

- Oppfyller rettigheter

SAS' informasjonssjef Knut Morten Johansen ber om forståelse for at SAS ikke kan drive «saksbehandling på direkten», etter at Dagbladet har spurt om hva WePe Regnskap vil få dekket av SAS.

Johansen skriver blant annet at SAS generelt - med egne og partnernes fly - jobber for å bringe passasjerene fram til bestemmelsesstedet.

«Vi oppfyller også de rettigheter de reisende har i situasjoner som dette, med forpleining og overnatting, og booker om og refunderer billetter der det er behov for dette», skriver han i en e-post til Dagbladet.

Han tar samtidig forbehold om ytterligere erstatningsansvar i en del tilfeller, i forbindelse med at det har vært en streik.

Johansen ber reisende som mener å ha direkte relevante utgifter rette seg til sitt forsikringsselskap eller direkte til SAS.