Hyttetaket revet bort

- Trodde det ikke

Helgas uvær skapte problemer flere steder i Sør-Norge. Wenche Halland og familien fikk seg et sjokk da de så hva som hadde skjedd med hytta deres.

FIKK SJOKK: Hytteeier Wenche Halland kunne ikke tro hva som hadde skjedd mens uværet herjet ved hytta hennes. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert

Uværet som før helga slo inn over Sør-Norge skapte store problemer. Både fredag og lørdag var nødnettet og telefonnettet nede, og Gjensidige meldte om skader for flere titalls millioner kroner.

Wenche Halland og familien var blant dem som ble rammet.

Hun var på vei til Drammen for å se lørdagens fotballkamp mellom Strømsgodset og Mjøndalen da sønnen spurte om hun ville se en video han hadde fått tilsendt.

- Der var hele hyttetaket vårt borte - blåst av, mange meter av gårde, sier Halland til Dagbladet.

Murbiter strødd rundt

Hytteeieren, som først uttalte seg til lokalavisa Laagendalsposten, forteller at eieren av en av nabohyttene hadde fått en lokal innbygger til å se til hyttefeltet i bakkant av fredagens uvær.

Hun trodde først ikke på at skadene kunne være så voldsomme, før hun fikk se videoen.

- Da skjønte jeg at omfanget var større enn jeg først oppfattet.

KNUST: Murbiter fra pipa lå strødd rundt på gulvet. Foto: Privat
KNUST: Murbiter fra pipa lå strødd rundt på gulvet. Foto: Privat Vis mer

Hytta ligger på Hallandsfjellet i Nore og Uvdal, og har vært i familiens eie siden den ble oppført i 2007. Søndag dro de opp for å se skadene med egne øyne.

Ifølge Halland var det kun deres hytte som var synlig skadd. Hun forteller at store deler av taket var blåst bort til uthuset deres. På innsida av hytta var en stolpe ramlet over ei seng. Det lå store murbiter strødd rundt på gulvet. Pipa var revet i stykker.

- Det er godt vi ikke var der, sier hun.

Ifølge Halland var det fortsatt tak over ett rom i huset. Det meste av klær og mindre gjenstander ble søndag pakket ned og stablet inn i dette rommet. Kjøkkeninnredning, skap og noen møbler har de plassert i uthuset.

- Får nok ikke brukt hytta i vinter

Familien har hatt besøk av en takstmann fra forsikringsselskapet som har sett på skadene.

- Han sa han måtte tenke på saken; om det holder med nytt tak eller om hele hytta må bygges opp igjen, sier Halland.

Hun håper det er mulig å få på plass et midlertidig tak før snøværet som er varslet kommende helg, men er usikker på om det lar seg gjøre.

- Vi får nok ikke brukt hytta i vinter. Man må ha scooter for å komme opp, og det er allerede snø, så det spørs om vi får på noe tak.

- Hadde takstmannen noen forklaring på det kun rammet deres hytte, og ikke andre i nærheten?

- Han antydet at det kunne ha noe å gjøre med at vi hadde tømmerhytte med ganske flatt tak og uten torv med tyngde på taket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer