- Trodde det var en dump

En 28 år gammel mann omkom etter en påkjørsel utenfor Fredrikstad i dag morges. Bilføreren meldte seg etter å ha hørt saken på nyhetene. Han trodde han hadde kjørt på en dump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved åttetiden i dag morges at påkjørselen skjedde. I følge vitner lå 28-åringen i veibanen da han ble påkjørt av en rød Ford Escort, som forsvant i full fart fra ulykkesstedet. 28-åringen døde kort tid etter at ambulansen kom fram til sykehuset.

Da bilføreren, en 36 år gammel mann som var på vei til Halden, fikk høre om påkjørselen på nyhetene la han to og to sammen, og meldte seg for politiet. Mannen har i ettermiddag sittet i avhør, og er nå siktet for brudd på veitrafikkloven.

- Han oppgir å ha blitt blendet av et motgående kjøretøy. Han forklarer at han trodde han hadde kjørt på en dump eller en isklump i veibanen, og hadde ingen anelse om at han hadde kjørt på et menneske, sier lensmannsførstebetjent Terje Lindahl ved Borg lensmannskontor til Dagbladet.no.

Mannen skal ha reagert meget sterkt da han skjønte at han var ansvarlig for påkjørselen.

Politiet har tatt midlertidig beslag i mannens førerkort, og det er tatt en rutinemessig blodprøve. Det er ikke mistanke om promillekjøring, og bilføreren vil ikke bli fremstilt for varetektsfengsling.

Tredje påkjørsel

Denne påkjørselen er den tredje saken på under seks uker der bilføreren kjører videre etter å ha skadet et annet menneske alvorlig. I alle tre sakene har ofrene dødd av skadene.

17. desember kjører en 33 år gammel mann fra Oslo ned en 40-åring på Golsfjellet. 33-åringen ble funnet fordi han eide en mobil som ble brukt til å varsle ulykken, og han har innrømmet å ha kjørt fra stedet, skriver NTB i dag.

24. november ble 18 år gamle Marius Haave påkjørt mens han gikk langs E18 i Bamble i Telemark. En mann som ble etterlyst i saken har meldt seg for politiet, men har ikke innrømmet å ha kjørt ned Haave.