HALLOWEEN: Det politiet i Oakland først nærmest avfeide som en halloween-spøk, er nå blitt til en storstilt etterforskning. Foto: Google
HALLOWEEN: Det politiet i Oakland først nærmest avfeide som en halloween-spøk, er nå blitt til en storstilt etterforskning. Foto: GoogleVis mer

Trodde det var en halloween-spøk. Så skjønte politiet alvoret

- Den så ekte nok ut til at de ønsket å bringe den til oss med en eneste gang, sier politiet om det rystende funnet.

Det politiet i Oakland først nærmest avfeide som en halloween-spøk, er nå blitt til en storstilt etterforskning.

Fredag morgen i forrige uke kom to personer inn på politistasjonen i sentrum av byen i California. I bilen utenfor stasjonen hadde de to personene med seg noe de ønsket at politiet skulle se.

- Den så ekte nok ut til at de ønsket å bringe den til oss med en eneste gang, sier politietterforsker Michael Cardoza til TV-stasjonen KGO TV, en ABC-filial.

- Var nedbrutt

I bilen hadde de to personene med seg en hodeskalle. Politiet skjønte fort at dette ikke var noen spøk.

- Den var nedbrutt, men det var fremdeles litt vev på skallen, sier Cardoza.

De to personene forklarte til politiet at de hadde funnet hodeskallen i en bakgård vest i byen. De var, ifølge KGO TV, på besøk hos noen som bodde i den treetasjes høye bygningen bakgården er tilknyttet til.

Men i bakgården var det ingen spor etter resten av liket.

- Veldig trist

Den lokale TV-stasjonen KPIX, en CBS-filial, skriver at beboerne i bygningen sjelden går i bakgården.

Samtlige beboere i bygningen har avgitt forklaring til politiet, og ingen skal ha visst noe om hodeskallen. Politiet mener at det ikke er grunn til å mistenke noen av beboerne.

- Jeg er veldig trist. Jeg er veldig trist som følge av denne hendelsen, sier naboen Fentahun Biwota til KGO-TV om funnet.

Trolig ikke drap

- I alle mine år som polititjenestemann har jeg aldri fått levert en hodeskalle til politistasjonen, sier etterforskeren Cardoza.

Politiet undersøker nå om hodeskallen stammer fra et nedbrutt lik som ble funnet i slutten av september. Liket ble funnet uten hode.

Nå jobber rettsmedisinere med å analysere både hodeskallen og det hodeløse liket.

Allerede nå kan politiet si at hodeskallen ikke bærer preg av ha blitt utsatt for en voldelig handling. Det dreier seg derfor trolig ikke om drap, selv om politiet presiserer at de ennå er i en tidlig fase av etterforskningen.

- Bortsett fra hvordan hodeskallen havnet i bakgården, kan jeg ikke si at det er noe kriminelt bak dette ennå. Hvordan den havnet der, jobber vi fortsatt med, sier etterforskeren Cardoza.