Trodde det var en lekepistol

LILLESTRØM (Dagbladet.no): Veronica Orderud trodde pistolen hun sier søsteren hadde med seg i juleselskapet var en lekepistol, en gave til sønnen. Senere valgte hun å holde tett om skuddet siden hun trodde det bare var en luftpistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Førstelagmann Odd Jarl Pedersen har nå gjennomført sin utspørring av Veronica Orderud. Hun har måttet forklare seg inngående om det mye omtalte selskapet på Orderud gård lille julaften 1998 der det ble avfyrt et skudd i stua.

Veronica var gjennom hele sju politiavhør før hun innrømmet at skuddet hadde falt. Hun benektet i retten i dag at det hadde vært noen pakt mellom henne og Per om å holde tett om skuddet.

- Jeg oppfattet det ikke sånn, det blir å overdramatisere det. Vi ble enige om å ikke snakke om dette fordi det ville gjøre alt mye verre for Kristin, som hadde problemer med foreldrene og barnevernet. Dessuten kunne det jo ikke være så alvorlig siden skadene ikke ble større. Per trodde det kunne ha vært en luftpistol, forklarte Veronica.

Krangel

Da hun så pistolen første gang trodde hun det var en lekepistol. Da lå den oppå gavene Kristin Kirkemo Haukeland holdt på å pakke inn like før selskapet skulle begynne.

- Å har du kjøpt den til sønnen din, sa jeg. Hun sa at det var ekte pistol, og så ble det en diskusjon. Jeg mente at den måtte ut av huset, sa Veronica.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer