Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Trodde det var en UFO

Frank Røhmesmo snudde så vidt ryggen til bilen med Siv Helen. Det var nok tid for en biltyv til å stikke avgårde med både bilen og Siv Helen. - Jeg trodde det måtte være en UFO, sier faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt gikk så fort. Jeg var borte bare ett minutt. Det går ikke an å stikke av med en bil så fort uten at man hører noen ting. Jeg trodde det måtte være en UFO som hadde tatt bilen, sier faren til NRK.

Jenta ble brakt til St. Olavs Hospital etter at bilen hun satt i ble stoppet i en veisperring ved Udduvoll bru, 3 mil nordøst for Orkdal. Hun er på sykehuset til observasjon, men alt ser ut til å stå bra til.

- Alt vel

- Det er bra med henne. Nå sover hun ut sammen med mora, sier Røhmesmo.

31-åringen som ble pågrepet etter å ha stjålet bilen der den to år gamle jenta satt i baksetet, er tidligere straffedømt. Han avhøres av politiet lørdag.

- Han er tidligere straffedømt og er kjent av politiet. Lensmannskontoret har vært i kontakt med ham i den perioden han har bodd i Orkanger, sier lensmann Ove Sem ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor til NTB.

Han vil ikke si noe om hvorvidt mannen er dømt for sedelighetsforbrytelser eller annet.

- Dette må vi komme tilbake til senere, sier Sem.

Avhør

Jenta kom til rette i god behold i 2-tiden lørdag, 6,5 timer etter at bilen hun satt i ble stjålet på Bårdshaug sør for Orkanger sentrum. Faren holdt på å bære inn varer fra bilen, mens jenta satt i baksetet og nøkkelen sto i tenningen. Da så 31-åringen sitt snitt til å stikke av med bilen. Om det dreier seg om forsøk på biltyveri eller forsøk på kidnapping er foreløpig usikkert.

- Vi starter avhør av mannen mellom 12 og 13 en gang lørdag. Vi får se hva som kommer ut av det. Foreløpig vil jeg ikke si noe sikkert om hva som ligger bak, sier Sem.

Det er politiet i Trondheim, samt en etterforsker fra lensmannskontoret i Orkanger som gjennomfører avhørene.

(NTB)

Hele Norges coronakart