<strong>TO SAVNET:</strong> To personer er fredag formiddag fortsatt savnet etter ulykken hos Metallco på Eina før 06.30-tiden i morges. Foto: Marit Mathisen, Totens Blad / NTB Scanpix.
TO SAVNET: To personer er fredag formiddag fortsatt savnet etter ulykken hos Metallco på Eina før 06.30-tiden i morges. Foto: Marit Mathisen, Totens Blad / NTB Scanpix. Vis mer

- Trodde det var jordskjelv eller eksplosjon på ammunisjonsfabrikken

Huset til Randi (31) på Eina ristet halvannen mil unna. Skole bare noen hundre meter fra eksplosjonsstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Randi Erfjord (31) hørte et voldsomt smell samtidig som det ristet i huset rundt 06.30-tiden.

Hun var våken og oppe, men var ikke i nærheten av å tenke på at det kunne ha noe å gjøre med bedriften Metallco Aluminium, som ligger pluss minus halvannen mil unna.

- Sånn umiddelbart tenkte jeg på om det kunne være et jordskjelv. Det ble registrert et skjelv på Hønefoss for ikke lenge siden. Og så tenkte jeg på om det kunne ha vært en eksplosjon på ammunisjonsfabrikken på Raufoss, som hørtes og ristet helt hit, sier Randi Erfjord til Dagbladet.

<strong>TRODDE DET VAR JORDSKJELV:</strong> Det ristet i huset til Randi Erfjord, halvannen mil unna bedriften. Foto: Privat.
TRODDE DET VAR JORDSKJELV: Det ristet i huset til Randi Erfjord, halvannen mil unna bedriften. Foto: Privat. Vis mer

Hun spurte først datteren (7), som var våken, og også hadde merket at det både ristet og smalt.

Spurte naboer

- Så sendte jeg meldinger til et par naboer for å høre om det var hos dem det hadde skjedd noe. En av dem jobber på ammunisjonsfabrikken på Raufoss, og da fikk jeg vite det ikke var der det hadde skjedd noe, sier Erfjord.

Kort tid etter fanget hun opp i Oppland Arbeiderblad at det var på bedriften Metallco Aluminium at det alvorlige hadde skjedd.

- Vi har bodd her fire år og aldri hørt en lyd derfra. Det er mye skog imellom, og vi kan ikke se dit, sier Randi Erfjord.

- Bedre med jordskjelv

Et par timer etterpå slår det henne at det hadde vært bedre med et jordskjelv likevel.

- Det går jo gjerne bra på vårer breddegrader. Og så tenker jeg på skole, bebyggelse og sentrum i Eina, som ligger mye tettere inntil bedriften enn her vi bor, sier hun.

Thune skole med 108 elever og 23 ansatte ligger bare noen hundre meter fra ulykkesstedet.

Den er stengt i dag, opplyser politiet. Det er opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt bedriften, og riksvei 4 forbi ulykkestomta er stengt og merket med omkjøring.

Ifølge Oppland Arbeiderblad har bedriften 21 ansatte, resirkulerer metall og støper i aluminium.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer