Julio Kopseng i ny rettssak

- Trodde det var min feil

34-årig kvinne forklarer seg i retten.

I RETTEN: Julio Kopseng (42) er tiltalt for å ha voldtatt to kvinner. I dag forklarer en 34-årig kvinne fra Vestlandet seg. Video: Jostein Sletten / Dagbladet. Foto: Lars E. Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 34-årig kvinne fra Vestlandet forklarer seg i Borgarting lagmannsrett om hvordan hun ifølge tiltalen ble voldtatt gjentatte ganger av allerede serievoldtektsdømte Julio Kopseng (42) mens hun var i et forhold med ham i 2006.

- Når jeg ikke ville ha sex, bare fortsatte han. Jeg sa det var vondt, men han bare fortsatte. Jeg kunne ligge og slappe av, og han bare tok for seg, forteller familiemoren i retten.

- Helt lammet

Ved ett tilfelle lå hun og så på TV, da Kopseng plutselig tvang henne til oralsex, forklarer hun.

- Jeg prøvde å dytte ham vekk, men var helt lammet. Jeg lot det bare stå til, lot ham gjøre seg ferdig. Etterpå var alt som normalt for ham, forteller kvinnen.

De to møttes etter et strippeshow Kopseng deltok i på kvinnens hjemsted i 2005. Etter å ha hatt sex samme kvelden holdt de kontakten, og hun flyttet året etter til Oslo.

- Vi hadde et seksuelt forhold. Jeg var veldig betatt, veldig forelsket. Men han gjorde det klart at han ikke ønsket noe kjæresteforhold, forteller kvinnen.

«Åpent forhold»

Likevel fikk hun nøkkelen til Kopsengs leilighet på Disen, og de to hang mye sammen, i det Kopseng beskrev som et åpent forhold - som hun oppfattet som svært skjevt, ettersom han kunne ligge med andre, gjerne med henne til stede, mens hun ble straffet dersom hun flørtet med andre menn.

- Han sa at jeg hadde jo ham, og trengte ikke å være med andre, sier 34-åringen.

Etter hvert dabbet forholdet av, og de to mistet kontakten. Helt til august samme år, da hun etter en mislykket taxitur hjem fra byen om natta valgte å søke tilflukt hos Kopseng.

- Han ga meg et glass vann, og jeg gikk og la meg. Dagen etterpå våkner jeg av at han ligger oppå meg og har sex med meg, forteller kvinnen.

Hun forklarer at hun i all hast samlet sammen klærne og tingene sine og dro fra stedet. Etterpå ringte hun sjefen sin og fortalte at noe alvorlig hadde skjedd.

KLANDRET SEG SELV: Charlotte Engen Steine ble voldtatt av Julio Kopseng høsten 2008. Selv om den profilerte danseren ble dømt i retten, følte hun skyld for det som skjedde. Video: Ralf Lofstad og Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Hun sa jeg måtte gå til politiet. Men jeg gjorde det ikke. Jeg var redd ingen ville tro meg, redd for hva han kunne gjøre dersom han fikk vite det.

- Naiv

Hun forklarer nå at hun var naiv som gikk tilbake til ham gang på gang, selv om hun opplevde at hun ble utsatt for overgrep.

- Han fikk meg til å tro at det var min feil, at det var jeg som viste at jeg ville ha sex. Og at jeg var overdramatisk og lagde bråk om ting som egentlig ikke var noe.

Til slutt flyttet hun tilbake til Vestlandet og stiftet familie. Men da sakskomplekset rundt Kopseng begynte å bli omtalt i media, veltet alt opp igjen, forteller hun.

- Jeg så med en gang hvem det var, og ble fysisk dårlig, deprimert. Jeg fant ut at jeg måtte anmelde, få lagt det til side.

Etter et mislykket forsøk på å anmelde på hjemstedet dro hun til Oslo og fikk levert anmeldelse i oktober 2015.

Seinvirkninger

Hun forteller om betydelige seinvirkninger etter de angivelige gjentatte voldtektene. Hun har vært innlagt på psykiatrisk sykehus og går jevnlig til psykolog. Forholdet til barnefaren tok slutt.

- Det er vanskelig å slippe noen inn, å tro at noen vil meg vel, sier hun.

I tiltalen mot Kopseng slås det fast at han dopet henne ned den natta i august 2006. Danserens forsvarer Sigurd Klomsæt presser henne på om hun har forklart noe slikt.

- Jeg har aldri sagt at jeg ble dopet ned, svarer kvinnen, og henviser til forklaringen om vannglasset hun fikk av Kopseng.

- Det er påfallende at forklaringen ikke stemmer overens med tiltalen, sier Klomsæt til Dagbladet i pausen.

FORSVARER: Sigurd Klomsæt forsvarer Kopseng. Terje Pedersen / NTB Scanpix
FORSVARER: Sigurd Klomsæt forsvarer Kopseng. Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Nekter skyld

Kopseng er i tillegg tiltalt for å ha voldtatt en 44-årig kvinne som han var arbeidskollega med i 2012. Da hovedforhandlingen startet i morges, nektet han straffskyld på begge punktene.

Danseren er allerede dømt til lovens strengeste straff - 21 års forvaring med 10 års minstetid - for å ha forgrepet seg på 17 kvinner. Denne rettssaken kan dermed ikke få noen innvirkning på straffen hans, men han har likevel insistert på å kjøre saken i retten, fordi han mener seg uskyldig.

Saken er berammet til og med fredag. I Oslo tingrett ble Kopseng dømt for å ha voldtatt begge kvinnene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer