Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trodde det var noe som sprengte

To trailersjåfører omkom etter å ha frontkollidert på E6 i Snåsa i Trøndelag søndag formiddag. - Jeg hørte et forferdelig smell, og trodde det var noe som sprengte, sier en av de nærmeste naboene til Dagbladet.

TO OMKOM: To personer er bekreftet omkommet i en trafikkulykke mellom to trailere på E6 ved Snåsa i Trøndelag. Foto: Lars Lilleby Macedo Vis mer

To trailere frontkolliderte på E6 i Snåsa i Trøndelag søndag formiddag. Begge kjøretøy havnet delvis av veien. Det ene endte i full fyr.

Dagbladet har vært i kontakt med en av de nærmeste naboene til stedet, som beskriver dramatiske minutter etter hendelsen.

- Jeg hørte et forferdelig smell, og trodde det var noe som sprengte, sier han, uten å ville stå fram med navn og bilde i avisa.

Han gikk så bort til vinduet for å se hva som hadde skjedd. Synet som møtte ham, var forferdelig.

- Da så jeg en trailer som lå delvis av E6. Den lå i full fyr.

- Reddet seg ut gjennom vindu

- Det var en norsk og en utenlandsk sjåfør som omkom. Pårørende til den norske mannen er varslet, bekrefter operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Runde Brandmo, til TV 2.

- Det satt en person i passasjersetet i den ene traileren da ulykken inntraff. Traileren begynte å brenne umiddelbart, og passasjeren reddet seg ut gjennom et knust vindu i hytta før nødetatene ankom, sier operasjonsleder Brandmo til kanalen.

Også en kvinnelig sjåfør ble tilsett helsepersonell etter ulykka. Hun skal ha kjørt seg inn i den og fått lettere skader.

- Hun er nå fraktet i luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim, sier operasjonsleder Brandmo til Dagbladet.

- Dårlige, glatte veier

Naboen Dagbladet har snakket med, sier han imidlertid ikke er overrasket over dødsulykken som fant sted bare 400-500 meter fra huset hans i dag.

Han viser til «dårlige, glatte» veier på stedet.

- Dette må være den fjerde traileren som har kjørt ut på stedet de siste fire åra. For to år siden lå det en trailer på eksakt samme sted. Dette er ikke uvanlig, men heller noe vi har ventet på, sier han.

Store ressurser

Det ble rekvirert store ressurser til stedet søndag. Flere ambulanser, politipatruljer og en luftambulanse ble tilkalt for å bistå.

Utrykningsleder ved Inn-Trøndelag Brannvesen, Håvard Bye, sier til Dagbladet at brannvesenet ankom etter kort tid.

- Vi bisto med bilberging og slokking, sier han.

På stedet sto en av lastebilene i brann, bekrefter Bye. Han forteller at slukningsarbeidet av denne var uproblematisk.

- Dette er en dramatisk ulykke, sier også den erfarne utrykningslederen.

Firmaet som hadde ansatt den utenlandske sjåføren, tar på seg ansvaret for å varsle mannens pårørende i hjemlandet, opplyser Brandmo til TV 2.

- Dette er rett og slett bare trist, sier naboen til Dagbladet.

Etterforsker hendelsen

Politiet har foreløpig ikke formening om hva som kan ha forårsaket ulykka, og vil iverksette teknisk og taktisk etterforskning.

Kriminalteknikere og havarikommisjonen er på vei til stedet.

E6 i Snåsa er fullstendig stengt for øyeblikket. Det er åpnet for omkjøring via fylkesvei 763 Sørsidevegen eller fylkesvei 17, skriver Vegtrafikksentralen i en Twitter-melding.