- Trodde det ville vare i uker, kanskje måneder

- Veldig glad for å bli reddet, sier Astrid Sehl etter dramatisk militæraksjon.

FRIGITT ETTER DRAMATISK AKSJON:  De to kanadiske statsborgerne Steven Dennis og Qurat-Ul-Ain Sadazai og norske Astrid Sehl kom til Nairobi mandag med kenyansk militærhelikopter etter en militær redningsaksjon inne på Somalias territorium samme morgen. FOTO: Thomas Mukoya/REUTERS/NTB SCANPIX.
FRIGITT ETTER DRAMATISK AKSJON: De to kanadiske statsborgerne Steven Dennis og Qurat-Ul-Ain Sadazai og norske Astrid Sehl kom til Nairobi mandag med kenyansk militærhelikopter etter en militær redningsaksjon inne på Somalias territorium samme morgen. FOTO: Thomas Mukoya/REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Astrid Sehl forteller at hun var svært redd og fryktet for å bli drept da hun og hennes kolleger ble bortført fra flyktningeliren Dadaab fredag.

- Jeg så sjåføren i min bil bli skutt. Jeg ble fryktelig redd. Jeg skjønte ikke med en gang hva som skjedde. Så ble vi tatt med av mange bevæpnede menn i en vill fart gjennom bushen, sier hun til VG.

- Jeg trodde de kom for å drepe oss da jeg så at andre ble skutt. Jeg er fryktelig lei meg for at den ene kollegaen min ikke overlevde, men heldigvis overlevde de fire andre som ble skutt, forteller hun til NRK.

Trodde det ble langvarig I dag, to dager etter at hun og hennes tre kolleger ble satt fri, møtte Sehl norske journalister i Nairobi. Hun forteller om redselen og om den slitsomme ferden med kidnapperne inn i Somalia.

Den første natten gikk de i den trykkende heten i ni timer og gjemte seg i buskas på dagtid, for ikke å bli oppdaget.

- De tvang oss til å gå fra Kenya over grensen til Somalia, rundt i det karrige busklandskapet i Somalia, så vi har gått veldig mye og nå er jeg veldig sliten i beina, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer