DREPT:  Jan Petter Aarstad ble funnet drept 23. januar 2008 under vaskemaskiner og en gressklipper. Foto: Scanpix/VESTOPPLAND POLITIDISTRIKT
DREPT: Jan Petter Aarstad ble funnet drept 23. januar 2008 under vaskemaskiner og en gressklipper. Foto: Scanpix/VESTOPPLAND POLITIDISTRIKTVis mer

Trodde drapsoffer var tyster

Jan Petter Aarstad skulle vitne mot tiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): En av de tiltalte i rettssaken etter drapene på Vollheim Gård mente at drapsofferet Jan Petter Aarstad var politiinformant.

Det kom fram under aktor Thorbjørn Klundseters innledningsforedrag i dag.

- Alle de tiltalte har vært av en oppfatning av at Jan Petter tystet til politiet om de på Vollheim gård. Han ble kalt politiinformant. Det vil bli ført bevis for at Ronny Kjeldsen mente JP var plassert på gården av politiet for å få informasjon om de som bodde der, sa aktor.

Liket funnet under vaskemaskin
I 2007 skulle Aarstad etter planen ha vitnet mot Kjeldsen i en straffesak. Stevningen ble sendt til Aarstad men aldri forkynt. Da var han allerede død.

Liket av Aarstad ble funnet i brønnen på Vollheim gård i Søndre land. Det er uklart når han ble drept. Aktor mente at han kunne ha blitt drept 1. eller 2. november 2006.

Liket ble funnet 23. januar 2008 under vaskemaskiner og en gressklipper. Først fikk Aarstad en overdose heroin. Aktor Klungseter mente at han fikk sprøyta frivillig. Deretter var planen at han skulle dumpes på et ubebodd hus i nærheten av gården. Men slik gikk det ikke. Han ble ført tilbake til Vollheim gård og lempet i brønnen.

- Det er bare de tiltalte som kan kaste lys over dette. Det er bare de tiltalte som kan forklare hvem som har gjort hva, mente Klundseter.

Meldte ikke dødsfall til NAV
Det er uklart hva som egentlig tok livet av Aarstad.
- Den rettsmedisinske undersøkelsen kan ikke fastslå om Jan Petter var død eller levende da han ble dumpet i brønnen. Hvis han var død, så døde han av en overdose. Hvis han ikke var død, er han da senere omkommet som følge av heroindosen eller drukning eller en kombinasjon av dette.

Aktor mente det kunne være flere grunner til at Aarstad ble drept. De tiltalte har benyttet seg av trygdeutbetalingene Aarstad fikk etter hans død. Pengene kom hele tiden inn på kontoen til Berit Thorstensen, som aldri meldte fra til NAV om at han var død.