Trodde du jobbkrisa i Norge var ille? Gigantkonsern kvitter seg med 85 000 ansatte og kutter 32 milliarder kroner

Gruveselskapet må kvitte seg med to av tre ansatte i det som beskrives som en «radikal restrukturering».

KRAFTIGE KUTT: Anglo American er ett av verdens største gruveselskap, og annonserte tirsdag at det må gjennomføre en «radikal restrukturering» av selskapet for å håndtere prisfallet på råvarer. Bildet er fra en av selskapets gruver utenfor Johannesburg, og ble tatt i juni i år. Foto: AFP PHOTO / MUJAHID SAFODIEN / NTB Scanpix
KRAFTIGE KUTT: Anglo American er ett av verdens største gruveselskap, og annonserte tirsdag at det må gjennomføre en «radikal restrukturering» av selskapet for å håndtere prisfallet på råvarer. Bildet er fra en av selskapets gruver utenfor Johannesburg, og ble tatt i juni i år. Foto: AFP PHOTO / MUJAHID SAFODIEN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Til tross for at vi har gjennomført en restrukturering og levert på våre mål, så gjør det kraftige prisfallet innenfor råvarer at vi må iverksette enda tøffere tiltak, sier Anglo Americans konsernsjef Mark Cutifani om de dramatiske kuttene, ifølge Business Insider.

Anglo American er ett av verdens største gruveselskap, og har vokst seg til en gigant på utvinning av alt fra billig metall til diamanter.

Selskapet har hovedkontor i London, men har gruver og annen virksomhet i både sørlige Afrika, Sør-Amerika, Nord-Amerika, Australia, Asia og Europa.

Massive tiltak Tirsdag annonserte Anglo American at de må gjennomføre en «radikal restrukturering» av selskapet for å håndtere prisfallet.

Business Insider har samlet sammen de viktigste av et stort utvalg tiltak som Anglo American skal iverksette. Blant dem, er disse tre:

• Selskapet må kvitte seg med om lag 60 prosent av sine eiendeler. I 2014 hadde Anglo American eiendeler til en verdi av 44 milliarder pund, eller over 570 milliarder kroner.

• 85 000 av selskapets 135 000 ansatte vil miste jobbene sine i de neste årene. Selskapet understreker at noen av disse vil få nye eiere når deler av selskapet skal selges, og at de derfor ikke nødvendigvis mister jobbene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer