Trodde dykker var sumpbever - skjøt ham i ansiktet

Jeger tok fryktelig feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John William Cheesman (44) ante fred og ingen fare der han snorklet for å se på fisk i ei elv i Oregon vest i USA. William Roderick (60) trodde imidlertid det han så ute i vannet, var en sumpbever, og fyrte av sin .22-kaliber rifle. Skuddet traff den uheldige snorkleren i ansiktet.

Cheesman klarte selv å svømme til elvebredden og rope etter hjelp. Roderick, som skrekkslagen innså hva han hadde gjort, kom til unnsetning i en båt sammen med en annen mann, ringte nødnummeret og kjørte ham til en ambulanse.

På sykehuset i Portland gjennomgikk Cheesman en åtte timer lang operasjon for å fjerne kula og beinfragmenter fra ansiktet. Han har det etter forholdene bra, ifølge sykehuset.

- Han kommer seg fort. Kula traff ham foran det høyre øret, hvor beinet har størst tetthet. Beinfragmentene har ikke kommet inn i hjernen, sier kona Shelley Cheesman til AP. Hun gir skytteren en viss ære for å ha hjulpet ektemannen.

Roderick er nå siktet for skytingen, for å ha våpen på tross av at han tidligere er straffedømt, og for å være i besittelse av metamfetamin og marihuana.

Sumpbever, eller beverrotte, er en opprinnelig søramerikansk gnager på størrelse med en oter. Dyret er et svært ettertraktet jaktbytte på grunn av pelsen, som blir markedsført under betegnelsen «nutria».

LIKNER DYKKER?: Sumpbeveren hører naturlig hjemme i Sør-Amerika, men har spredt seg over store deler av verden, den er til og med sett i Norge. Dyret er ettertraktet på grunn av pelsen. Foto: HANS-PETER/CREATIVE COMMONS
LIKNER DYKKER?: Sumpbeveren hører naturlig hjemme i Sør-Amerika, men har spredt seg over store deler av verden, den er til og med sett i Norge. Dyret er ettertraktet på grunn av pelsen. Foto: HANS-PETER/CREATIVE COMMONS Vis mer