Trodde Eric (20) var bombemann - skutt og drept

Rystende detaljer kommer fram på rettssakens første dag, der to politimenn er tiltalt for å ha skutt og drept Eric Torell i Stockholm.

DREPT: Eric Torell (20) ble truffet av tre av politiets skudd, og døde av skadene. Foto: Privat
DREPT: Eric Torell (20) ble truffet av tre av politiets skudd, og døde av skadene. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Denne mannen plasserte det man mistenkte var en bombe utenfor en adresse på Norrbackagatan for noen måneder siden. Han ble pågrepet for det. Han satt i fengsel, men har nå kommet ut igjen, så han er ekstremt farlig. Det ble funnet en AK47 og håndgranater hjemme hos ham.

Det var en av meldingene på politiradioen, kort tid før Eric Torell (20) ble skutt og drept med tre skudd i Vasastan i Stockholm. Opplysningene viste seg å ikke stemme. Mannen det ble referert til satt fremdeles fengslet, skriver Expressen.

Drapet på Eric Torell har rystet Sverige, siden den 20 år gamle mannen med Downs syndrom og autisme mistet livet 2. august i fjor. I morgentimene hadde han sneket seg ut av sin fars leilighet. Med seg hadde han en lekepistol.

Avfyrte 25 skudd

I dag inntok to av de tre politifolkene som avfyrte skudd mot Torell tiltalebenken. På veien møtte patruljen en mann som lette etter sin sønn som hadde rømt hjemmefra. Mannen var Eric Torells far. Patruljen ba ham ringe 112 fordi de var på vei til Vasastan der den væpnede mannen var blitt observert, står det i tiltalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer