Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trodde far og datter var hjort - skutt og drept

Årets første dag endte i tragedie for familien.

Det endte på verst tenkelig måte for halvparten av jaktlaget på fire, som var ute for å skyte hjort i Sør-Carolina. Politiet har satt i gang full etterforskning, etter en tragisk jaktulykke 1. januar.

Kim Drawdy (30) og dattera Lauren (9) var ifølge New York Times selv med på hjortejakt da det fatale skjedde.

Flere amerikanske medier, blant dem CNN, skriver om ulykken som rammet familien fra Walterboro. Ifølge Benny Drawdy, bror til det eldste drapsofferet, ble de to skutt og drept av jegere som trodde de var hjort.

- Av alle måter å starte det nye året på, så skjer dette. Jeg fikk en telefon om at det hadde vært en jaktulykke. Da jeg fikk beskjeden, kunne jeg ikke tro det var sant. Hjertet mitt stoppet, da de fortalte meg at det var min bror og dattera hans. De var på jakt sammen hele tida. Hvis han dro, så var hun der, rett ved siden av ham, sier Drawdy til nyhetskanalen WCBD.

Sesongens siste jaktdag

Nødetatene rykket ut til stedet hvor ulykken hadde skjedd omkring klokka 14.30 dagen etter nyttårsaften. Omkring en kilometer inn i skogen ble de to ofrene, som selv skal være ivrige jegere, funnet døde.

Sør-Carolina har hatt en rekke jaktulykker de seinere åra. Bare i 2018 hadde staten ifølge New York Times 16 hendelser, hvorav to endte med dødsfall. Elleve av de 16 ulykkene involverte skytevåpen.

Ulykken 1. januar er heller ikke den eneste i nyere tid hvor et barn mister livet. I november i fjor døde en ni år gammel gutt i Orangeburg i Sør-Carolina. Den gang hadde barnet vært med sin far på kaninjakt, da det dødelige skuddet gikk av.

- Hun elsket ham

Ifølge NBC News har politiet foreløpig ikke gått ut med informasjon om hvorvidt far og datter var kledd i signalfarger, slik at de var godt synlige for de andre jegerne i jaktlaget.

Ulykken skjedde ifølge nyhetskanalen på den siste dagen i jaktsesongen i området. Johnny Powell, som bodde i nærheten av familien, sier til WCIV-TV at faren og dattera delte lidenskapen for friluftsliv og jakt.

- Hun elsket ham så høyt, og han elsket henne. De var side om side hele tida, sier han til kanalen.