- Trodde flyet skulle styrte

BODØ (Dagbladet): På vei fra Leknes til Bodø begynte det i går å brenne i Widerøe-maskinen. - Jeg begynte å kle på ungene for å være forberedt hvis flyet styrtet, forteller tobarnspappa Øivind Arntzen fra Sørvågen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen i Dash 8-maskinen oppsto i en koblingsboks som leder strøm til varmetrådene i flyets sideruter.

Kapteinen varslet full alarm til Lufttrafikktjenesten ved Bodø lufthavn, som satte i gang en omfattende beredskap.

Merket røyk

Det var 33 passasjerer om bord og et mannskap på tre.

Øivind og Nina Arntzen fra Sørvågen i Lofoten, og deres to døtre Martine Sol (3) og en baby på seks uker, var med flyet.

- Jeg kjente røyklukt like etter at flyet hadde lettet. Matserveringen ble avbrutt, og kapteinen opplyste at ingen visste hvor røyken kom fra, forteller Øivind Arntzen.

- Etter hvert ble vi beroliget med at alt var under kontroll, men jeg kledde på Martine kåpa i tilfelle flyet ville styrte. Det var en ubehagelig opplevelse, sier Arntzen.

Han forteller at det ikke oppsto panikk blant passasjerene.

- Da vi fikk beskjed om å feste setebeltet og beholde det på hele turen, begynte jeg imidlertid å tenke det verste, sier tobarnsfaren. Men det gikk bra til slutt.

Avhørt

Politiinspektør Arild Aaserød fryktet lenge at flyet kunne styrte:

- Kapteinen meldte om brann i flyet, og vi forberedte oss på en styrt. Situasjonen var dramatisk, men heldigvis landet flyet trygt, sier Aaserød.
Mannskapet om bord i Dash 8-maskinen ble i går avhørt av politiet.

- De mente de var i akutt nød og påpekte at det slo flammer ut fra koblingsboksen. De var bare glad det gikk bra, sier Arild Aaserød.