-  Trodde han skulle drepe oss

Mor og datter var ute og gikk tur hjemme på Mariero i Stavanger, da mannen (22) kom viftende med to kniver. Da startet kampen for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med datteren i den ene hånda og mobiltelefonen i den andre sprang kvinnen for livet. Med knivdesperadoen i hælene fikk hun varslet politiet, som rådet henne til å gjemme seg i en hage.

Politiet satte inn alt tilgjengelig mannskap i jakten på mannen.

Arrestasjon

-  Vi fikk raskt sperret av boligområdet. Det gjorde at mannens fluktmuligheter var små, og vi kunne pågripe ham under en time seinere, sier operasjonsleder Einar Bråstad ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Det var i 19.30-tida i går kveld at mor og datter var ute og gikk tur hjemme på Mariero i Stavanger. Uten forvarsel gikk den fremmede mannen, viftende med to kniver, til angrep på dem.

-  Han sto bøyd over jenta med knivene i hånda. Mora klarte i all hast å dra henne unna, før hun la på sprang, sier Bråstad.Mens hun løp, fikk hun varslet politiet.

-  Vi holdt kontakt med mora via mobiltelefonen. Jeg ba henne gjemme seg og holde seg i ro, slik at hun ikke skulle bli oppdaget. Hun sa hun var sikker på at mannen skulle drepe dem, sier operasjonsleder Bråstad.

Etter en knapp time ble gjerningsmannen pågrepet. Han hadde da gjemt seg på et garasjeloft ikke langt fra åstedet.-  Ved hjelp av vitneobservasjoner fikk vi raskt sirklet inn mannen. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier operasjonslederen.

Kastet knivene

Mannen hadde kvittet seg med begge knivene da han ble pågrepet.

Politiet i Stavanger søkte i går kveld etter disse.Mor og datter ble kjørt hjem av politiet. Seint i går kveld fikk de tilbud om bistand fra helsevesenet.

Politiet har mistanke om at gjerningsmannen var ruset.

ARRESTASJON: Her blir knivdesperadoen pågrepet av politiet i Lygnesveien på Vaulen i Stavanger. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.