-  Trodde han var død

I går fant Elin Osaland sin 72 år gamle onkel forslått og bundet fast i boligen sin av ranere. Der hadde han ligget i nesten ett døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk sjokk da jeg fant ham. Han lå i gangen sin halvnaken. Han hadde bare ei jakke over seg, og var iskald. Jeg trodde han var død, sier Elin Osaland til Dagbladet.

Seint mandag kveld skal en mann i 40-åra ha tatt seg inn i boligen til Elins 72 år gamle onkel på Osaland i Sandnes. Fornærmede skal ha blitt slått i ansiktet av raneren, og ble liggende fastbundet i boligen sin. Dagen etter fant Elin onkelen i gangen i huset sitt ved en ren tilfeldighet. Mannen, som bor i et noe avsidesliggende hus, skal ha prøvd å rope om hjelp det siste døgnet.

Helt uforståelig

Elin Osaland bor hundre meter unna onkelen. Det første hun gjorde da hun fant mannen var å hente et pledd til ham. Hun forteller at huset til mannen var rasert, og at det i hvert fall var stjålet tre våpen som mannen hadde hengende på veggen. Nabolaget, der alle kjenner alle, er i sjokk.

- Dette har vært verdens tryggeste strøk. Det er helt uforståelig at noen kan slå til og rane en forsvarsløs gammel mann, sier Osaland.

- Stygg sak

Politiet i Rogaland karakteriserer saken som meget stygg, og mener raneren eller ransmennene har gått svært bevisst til verks. Politiet jakter opplysninger om en mann i 40-års alderen etter ranet.

- 72-åringen er innlagt på Stavanger universitetssjukehus med lårbeinsbrudd og bruddskader i hofta, opplyser operasjonsleder Arild Bjørnevoll ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

72-åringen ble i går operert, og seint i går kveld opplyste sykehuset at tilstanden hans var alvorlig, men stabil.

Den 72 år gamle mannen er sliten og omtåket, men har forklart politiet at overfallet trolig skjedde like etter klokka 22 mandag kveld. Da hadde han nettopp pratet med sin datter på telefonen, og husker at det kom en mann inn i gangen i huset. Han var om lag 180 centimeter høy og hadde grå bukse og grå jakke.

FIKK SJOKK: Elin Osaland fikk sjokk da hun så onkelen sin fastbundet. - Dette har vært verdens tryggeste strøk, sier hun.