- Trodde han var i live da vi puttet ham i bagen

Mohammad Usman Ali (25) nekter kjennskap til drapsplaner mot Mohamed Ahssain (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I sin forklaring for Oslo tingrett opprettholder Mohammad Usman Ali at han ikke kjente til at det var en plan om å drepe utestedseier Mohamed Ahssain.

- Jeg mener at jeg fortjener straff for mine handlinger. Men det var ikke i mine villeste fantasier at det som skjedde kunne skje, sier Ali som nekter straffskyld etter tiltalen.

Ali sier at hans oppdrag var å slå Ahssain slik at han besvimte, og ellers ikke være med på det han trodde var en planlagt kidnapping.

- Ingen kjennskap

- Jeg har ingen kjennskap til noen drapsplaner. Jeg visste ikke noe om verken heroin eller plastfolie, sier 25-åringen.

Tiltalte Tommy Henriksen (39) sa i sin forklaring tidligere i dag at Pham ba ham skaffe heroin, gaffateip, plastfolie og en bag til å fjerne liket i.

På drapsdagen 28. februar i fjor hadde Henriksen med seg alt dette til utestedet Kamikaze i Oslo.  Drapsofferet Mohamed Ahssain eide utestedet, og drapet skjedde under forhandlinger om overtakelse av Kamikaze som Ahssain skal ha blitt tilbudt en millionsum for.

Handelen ble aldri noe av. Isteden ble 31-åringen ført ned i kjelleren, hvor han ble brutalt drept. Tommy Henriksen sier han gikk på toalettet og satte ei sprøyte amfetamin før drapet ble begått.

 ÅSTEDET: Mohamed Ahssain ble drept på "Club Kamikaze" i Kristian IVs gt i Oslo. Foto: Scanpix
ÅSTEDET: Mohamed Ahssain ble drept på "Club Kamikaze" i Kristian IVs gt i Oslo. Foto: Scanpix Vis mer

Oslo tingrett fikk i formiddag høre Henriksen forklare at han holdt offeret mens medtiltalte Ali slo. Henriksen var også den som satte heroinoverdosen på Ahssain og surret plastfolie rundt hodet hans, etter sigende på ordre fra Pham.

- Besvimelsesmiddel

Mohammad Usman Ali sier Pham tilbød ham 25000 kroner for å slå Ahssain bevisstløs - penger han trengte for å betjene gjeld.

- Etter å ha slått ham spurte jeg Pham om jeg hadde gjort jobben min, sier Ali. Han sier at han aldri så Henriksen sette heroinsprøyte på drapsofferet. I tillegg fikk Oslo tingrett høre at Henriksen skal ha laget et hull i plastfolien som han surret rundt offerets hode.

- Gjennom hullet ga Henriksen ham noe gjennom en sylinder. Jeg tenkte dette var et besvimelsesmiddel, siden han ikke hadde besvimt av slagene mine, sier Ali.

25-åringen sier han motvillig hjalp til med å få Ahssain i bagen og ut i bilen.

- Jeg trodde han var ved bevissthet og oppfattet at han var i live da vi puttet ham i bagen, sier Mohammad Usman

- Trodde han var i live da vi puttet ham i bagen
- Trodde han var i live da vi puttet ham i bagen