Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trodde han var uimotståelig

Retten halverte straffen fordi voldtektstiltalt mente han hadde så attraktiv penis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bergen tingrett har gitt en 27 år gammel asylsøker ett år mildere straff enn aktors påstand etter et voldtektsforsøk. Den dømte slipper også å betale oppreisning til fornærmede.

Årsaken til strafferabatten er at tiltalte trodde han var uimotståelig overfor fornærmede.

Kjente ikke hverandre

Det var sønnen til kvinnen som ble forsøkt voldtatt som introduserte asylsøkeren for mora. Sønnen og tiltalte hadde møtt hverandre første gang bare noen timer tidligere, og asylsøkeren ble med sønnen hjem til mora.

Sønnen forlot moras leilighet for å ta ut penger i en minibank. Da satte asylsøkeren seg på kvinnen, kneppet opp blusen og buksen hennes og forsøkte å presse penisen sin inn i munnen hennes.

Den 54-årig kvinnen protesterte kraftig. Hun forsøkte å ringe sønnen for å få hjelp, men siden kontantkortet var tomt fikk hun ikke kontakt. Hun halte ut tida ved å snakke med 27-åringen. Da sønnen kom hjem jaget han tiltalte på dør.

Enorm sexbehov

Kvinnen har i politiavhør sagt at asylsøkeren fortalte henne at han behøvde sex 6-7 ganger om dagen, noe hans kone ikke ville være med på. Han skal også ha sagt at jenter var ville etter ham, men at det var fornærmede han lystet etter.

Voldtektsforsøket har gått sterkt inn på 54-åringen. I retten fortalte hun at og hun føler ubehag når hun tenker på tiltaltes penis.

27-åringen har hele tiden benektet at han har kommet med tilnærmelser overfor kvinnen.

Aktor krevde to års fengsel, hvorav fire måneder skulle være betinget. I tillegg ble det lagt ned påstand om at 27-åringen betalte 100 000 kroner i oppreisning til kvinnen.

Dommen ble ett år ubetinget fengsel, og 27-åringen slipper å betale oppreisning.

Fortvilet

Tingretten mener tiltaltes handling var nærliggende voldtektsforsøk, men valgte likevel å gi mannen en mildere straff.

Retten uttaler at «den ikke kan se bort fra at tiltalte har holdt sin penis opp foran fornærmede i den overbevisning at hun ville bli så imponert at hun ville ønske å ha samleie med ham».

- Saken har vært en stor påkjenning for min klient, så hun ble selvfølgelig veldig fortvilet over dette utfallet, sier kvinnens bistandsadvokat, Beate Hamre Aasnæs, til Dagbladet.no.

Påtalemyndigheten har anket rettavgjørelsen.

SKAPER DEBATT:</B> Den oppsiktsvekkende dommen fra Bergen tingrett møtte hoderystende reaksjon hos påtalemyndigheten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media