Trodde hun drepte sønnen med sigarett

Michelle Heaton (31) mistet Jamie (2) etter at huset deres eksploderte i Storbritannia. Moren klandret seg sjøl.

KLANDRET SEG SJØL:  Michelle Heaton var sikker på at hennes sigarettbruk var årsaken til at huset eksploderte og sønnen døde. Flere hus ble skadet i den tragiske eksplosjonen i tillegg til at en person ble fraktet til sjukehus med brannskader. Foto: PA / NTB Scanpix
KLANDRET SEG SJØL: Michelle Heaton var sikker på at hennes sigarettbruk var årsaken til at huset eksploderte og sønnen døde. Flere hus ble skadet i den tragiske eksplosjonen i tillegg til at en person ble fraktet til sjukehus med brannskader. Foto: PA / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To år gamle Jamie Heaton døde momentant da en massiv gasseksplosjon ødela to boliger i i Shaw, nær Manchester i Storbritannia i forrige uke.

Moren klandret seg sjøl og følte skyld for å ha forårsaket eksplosjonen etter å ha røykt en sigarett utenfor familiens hus, melder den britiske avisa Daily Mail.

Men det hadde hun ingen grunn til.

Ukjent årsak Etterforskerne har nå kommet fram til at sigaretten ikke utløste eksplosjonen. De vet foreløpig ikke hva som er grunnen, og etterforsker hendelsen som mistenkelig. Politiet tror eksplosjonen har sitt opphav i nabohuset, melder avisa The Telegraph

- Jeg føler meg så skyldig som gikk utenfor den dagen. Jeg veit at dersom jeg hadde vært i rommet med ham ville alt skjedd så fort at jeg ikke ville klart å gjøre noe, men det får meg ikke til å slutte å ønske at jeg kunne ha foretatt meg noe, sier hun til Daliy Mail.

Ifølge avisa Zimbo så gutten på TV i stua da eksplosjonen skjedde. Fire hus ble ødelagt og flere hus fikk skader i Buckey Street.

- Jeg er takknemlig for å ha overlevd slik at de andre barna mine fremdeles har en mor.

Foreldrene beskriver sønnen som en glad, liten gutt. Han var rampete og full av latter, og så opp til søsknene Jack og Jodie, som han elsket å leke med.

Ifølge avisa Mirror takket familien fredag lokalmiljøet for en enorm støtte etter tragedien.

Jobbet på spreng Politiet kom raskt til åstedet, og fraktet så moren til en pub i nærheten. Der møtte hun også mannen, Kenny Heaton (36), som var på jobb under eksplosjonen.

Etter fire timer kom beskjeden om at gutten hadde omkommet.

I en pressemelding skrev foreldrene at de hadde sørget ved sønnens kropp på sykehuset.

Statsminister David Cameron uttalte at han håpte på at politiet fant årsaken til tragedien så raskt som mulig

- Jeg er sikker på at hele underhuset i parlamentet ønsker å sende sine kondolanser til familien som mistet to-åringen, og gode ønsker til personen som ligger med brannskader på sjukehus, sa Cameron under spørretimen.

- Alle vil kreve svar på hva som forårsaket en slik tragedie.

Arrestert gass-montør En 32-år gammel gass-montør har blitt arrestert, men er nå løslatt mot kausjon. Montøren skal ha undersøkt en varmeregulator i en av de berørte husene dager i forveien.

Mannen må møte i retten 9. august.

Personen som bor i nabohuset, som også ble totalødelagt, fikk brannskader på 80 prosent av kroppen, og er ventet å være ute av stand til å gi sin versjon av historien på flere dager eller til og med uker.

 

TRAGEDIE:  Foreldrene til omkomne Jamie besøkte åstedet og ruinene til det som en gang var familiens hjem. Foto: PA / NTB Scanpix
TRAGEDIE: Foreldrene til omkomne Jamie besøkte åstedet og ruinene til det som en gang var familiens hjem. Foto: PA / NTB Scanpix Vis mer