PÅ TUSENFRYD: Den norsk-palestinske familien Timraz er stolte av å være nordmenn. Far Fuad og mor Kamla har gitt alle barna både norsk og palestinsk navn: Her er familien på Tusenfryd i 2014: Kjell Yasser (f.v), Bjørg Sabrin, Arthur Sæmer, Ole Nasser, Kamla, barnabarnet Olive Dalal og Fuad Timraz. Foto: Privat
PÅ TUSENFRYD: Den norsk-palestinske familien Timraz er stolte av å være nordmenn. Far Fuad og mor Kamla har gitt alle barna både norsk og palestinsk navn: Her er familien på Tusenfryd i 2014: Kjell Yasser (f.v), Bjørg Sabrin, Arthur Sæmer, Ole Nasser, Kamla, barnabarnet Olive Dalal og Fuad Timraz. Foto: PrivatVis mer

UDs reiseråd forvirret

Trodde ikke de kunne slippe inn i Israel

Barna til Fuad Timraz er født og oppvokst i Norge, men får ikke reise til Israel fordi foreldrene deres ble født i Palestina, ifølge norsk UD.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Norske borgere som har foreldre eller besteforeldre som ble født eller har bodd på Vestbredden eller Gaza «vil av israelske myndigheter bli ansett som palestinske borgere», står det på UDs reiserådsider, oppdatert i forrige uke.

Norske borgere med opprinnelse fra Gaza eller Vestbredden kan ikke reise inn i Israel via Ben Gurion flyplass i Tel Aviv, skrives videre.

- Svikter egne borgere

Reiserådet får norsk-palestinske Fuad Timraz til å reagere. Han har bodd i Norge i 44 år, har fire barn og to barnebarn som alle er født og oppvokst i Norge.

- Dette er en tydelig diskriminering fra Israels side, og som norske myndigheter godtar. Det synes jeg er forferdelig. Norske myndigheter svikter sine borgere, sier Timraz.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn