FØRERHUND: Det spørs om ikke denne hunden kan vente seg et lite opphold i «buret» etter episoden. Foto: David Stegora / NTB Scanpix.
FØRERHUND: Det spørs om ikke denne hunden kan vente seg et lite opphold i «buret» etter episoden. Foto: David Stegora / NTB Scanpix.Vis mer

Trodde ikke det de så da «sjåføren» kikket ut fra ulykkesbilen

Politiet tror hund satte bilen i gir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag denne uka fikk et knippe bensinstasjonkunder i Mankato i Minnesota se et underlig syn. Da krasjet nemlig en semitrailer inn i et tre og en parkert bil - men bilen var ikke førerløs, slik det først kunne se ut.

Da en tilfeldig forbipasserende hoppet inn i bilen for å stoppe den, oppdaget han nemlig at førersetet allerede var opptatt, av en labrador.

Det skriver Mankato Free Press.

Flere forfjamsede bensinstasjonskunder var øyenvitne til hendelsen, og sikret seg bilde av hunden som - nærmest skyldbevisst - stikker hodet ut av førerhuset etter kollisjonen.

Ifølge Fox 9 News skal bilen ha rullet ut fra parkeringsplassen den sto på, ut på hovedveien, og over fortauskanten på motsatt side før den krasjet i et tre og en parkert bil.

Eieren av bilen var inne på en butikk i nærheten da hunden - på ett eller annet vis - har klart å sette bilen i gir.  Det er i alle fall det politiet mistenker, men saken er foreløpig ikke ferdig etterforsket.

- I løpet av min karriere har jeg aldri opplevd lignende, sier Daniel Schizel i Mankato-politiet til Fox 9.

Siden ingen ble skadet i kollisjonen, får ikke saken noe strafferettslig etterspill for bileieren. Hvorvidt hunden kan forvente noen dager i «buret» er ikke kjent.