Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trodde ikke han skulle bli drept

Ingen varslet politiet om at Jan Petter Aarstad lå død i brønnen i 14 måneder.

SA ALDRI FRA: Berit Thorstensen (53) meldte aldri fra om at det lå et lik i brønnen på gården. Foto: Jacques Hvistendahl
SA ALDRI FRA: Berit Thorstensen (53) meldte aldri fra om at det lå et lik i brønnen på gården. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| HAMAR (Dagbladet): I hele 14 måneder lå drapsofferet Jan Petter Aarstad i brønnen på Vollheim gård. Livet fortsatte som vanlig på gården etter at han ble lempet i brønnen etter å ha fått en heroinsprøyte i begynnelsen av november 2006.

Tok flere dager å tømme brønnen
Det tok politiet flere dager å tømme brønnen for skrot. Over liket hadde det blitt kastet en eller flere vaskemaskiner, gressklippere, traktorkjettinger, takstein og søppel. 23. januar 2008 ble liket av Aarstad funnet.

Da hadde familien levd i uvisshet om hva som hadde skjedd. Beboerne på gården sendte en tekstmelding til Aarstads familie hvor det sto at han ikke ville ha kontakt med dem. Trygden hans, tolv tusen kroner, kom inn på Berit Thorstensens (53) konto i 14 måneder.

Hun har forklart at hun hadde lyst til å gå til politiet, men at hun ikke turte. I går brøt hun sammen i gråt da hun fortalte at hennes daværende kjæreste, Ronny Kjeldsen (44) truet med at det var plass til henne i brønnen også dersom hun gikk til politiet.

DUMPET I BRØNNEN: I denne brønnen lå liket av Jan Petter Aarstad i 14 måneder. Foto: Jcques Hvistendahl/Dagbladet
DUMPET I BRØNNEN: I denne brønnen lå liket av Jan Petter Aarstad i 14 måneder. Foto: Jcques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

I dag fortsetter Thorstensen sin forklaring om drapet på Aarstad. Hun har hele tiden forklart at hun ikke hadde noe med dette å gjøre, at det var lillebror Knut Arne Thorstensen (35) og Kjeldsen som gjorde det. Thorstensen har erkjent å satt sprøyten, Kjeldsen nekter enhver befatning med det hele.

- Hvorfor gjorde du ikke noe?
Knut Arne Thorstensens forsvarer Johnny Veum, stilte dagens mest opplagte spørsmål til Berit Thorstensen: Hvorfor gjorde du ikke noe?
- Jeg trodde ikke det skulle skje, svarte hun.

Broren hennes har forklart at han tok med seg Aarstad i bilen for å kjøre til et ubebodd hos et lite stykke unna gården. Planen var at han skulle få en overdose heroin og etterlates i huset.

- Du visste at det skulle gis en dødelig sprøyte, hvorfor gjorde du ikke noe?
- Jeg trodde ikke det skulle skje, svarte Thorstensen.
Advarte ikke vennen
Veum spør om hvorfor hun ikke advarte Jan Petter før han satte seg i bilen. Tidligere har hun fortalt om vennskapet mellom de to. Til 50-årsdagen sin fikk hun bursdagskort og han var ifølge henne selv den som hjalp henne på gården.
- Jeg trodde ikke det skulle skje, gjentar hun.

- HVORFOR GJORDE DU IKKE NOE? Knut Arne Thorstensens forsvarer Johnny Veum stilte dagens mest opplagte spørsmål. 
Arkivfoto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
- HVORFOR GJORDE DU IKKE NOE? Knut Arne Thorstensens forsvarer Johnny Veum stilte dagens mest opplagte spørsmål. Arkivfoto: Alf Ove Hansen / SCANPIX . Vis mer

Berit Thorstensen har tidligere forklart at hun ringte politiet stadig vekk, blant annet når broren var ute og kjørte stjålne biler.

Kunne du ikke ringe dine folk i politiet og sagt at hei gutter, nå skjer det noe?
Jeg trodde ikke han skulle gjøre det, svarte hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling