Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trodde ikke han ville oppleve rettssaken

For fire år siden fikk Robert Lund lungekreft. Fredag møter han for første gang tobakksprodusenten han mener er skyld i sykdommen. Storrøykeren trodde aldri han skulle oppleve dette møtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har overlevd lungekreft med spredning. Jeg har kommet meg gjennom operasjon, cellegiftkurer og strålebehandling, men denne rettssaken trodde jeg nesten ikke at jeg ville rekke, sier 67-åringen fra Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

Det saksforberedende møtet på Orkdal Sorenskriverkontor markerer starten på Norges første røykerettssak. Det lukkede møtet er også det første mellom Lund og representanter for J.L Tiedemanns Tobaksfabrik.

- Jeg har prøvd å få dem i tale før. Jeg dro helt til Oslo, men ble ikke sluppet inn på fabrikken, forteller Lund.

Hvor mye han vil forlange i skadeserstatning fra tobakksprodusenten, har ikke 67-åringen vurdert ennå, men det blir neppe erstatningskrav av amerikansk størrelse.

- Det jeg vil, er at produsenten tvinges til å offentliggjøre hva tobakken egentlig inneholder. Jeg er nemlig sikker på at det er stoffer som gjør folk avhengige, framholder Lund.

(NTB)

MØTES: Når Robert Lund møter i retten fredag, står han ansikt til ansikt med «fienden» for første gang.