Trodde ikke på Bono

Bill Gates hadde ikke særlig tro på at Bono hadde noe å fare med da de møttes første gang. Nå har Time Magazine kåret dem til årets personligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens rikeste mann, hans kone Melinda Gates og frontfiguren i U2 - verdens mest populære band - har fått den store æren. De får prisen for sin kamp for det gode. I anledning kåringen møttes de til fotografering og intervju.

-  Bono bryr seg

Microsoft-gründer Bill Gates innrømmer at han hadde fordommer før møtet med Bono.-  Verdens helsespørsmål er uendelig innviklede. De kan ikke kokes ned til en «la oss være snille mot hverandre»-analyse. Derfor trodde jeg ikke et møte med Bono ville bli spesielt verdifullt, sier han til Time.

Etter tre minutter med artisten innså han imidlertid at han hadde tatt feil.

-  For ham handler det ikke om å settes i et bra lys. Han setter seg virkelig inn i spørsmålene og bryr seg om kompleksiteten i dem, sier han til Time.

Bono på sin side sier til bladet at det var hyggelig for en gangs skyld ikke å bli spurt om innspillingen av albumet «Achtung Baby» i Berlin.

Akutte katastrofer som tsunamien i romjula i fjor og orkanen Katrinas herjinger i det sørlige USA får stor oppmerksomhet og mobiliserer til giverglede. Redaktør Jim Kelly i Time sier at de tre som bladet nå har utnevnt til årets personligheter, står fremst i rekka i kampen for å få bukt med de langvarige og «mindre synlige» katastrofene.

Sexy gjeldssletting

-  Bill og Melinda Gates er medstiftere av verdens rikeste veldedighetsorganisasjon, og Bono har gjort gjeldssletting sexy, sier han.

De tre får prisen for «sin kløkt i arbeidet med å hjelpe andre mennesker, for å ha brakt politikken tilbake på riktig spor og for å ha reaktualisert kravet om rettferdighet, for å ha gjort barmhjertigheten smartere, håpet strategisk og for derpå å ha forført resten av oss til å følge etter», heter det i begrunnelsen fra Time.

-  Når en irsk rockestjerne begynner å snakke om verdens helseproblemer, sier folk at han tjener på å bry seg og ha slike meninger. Men når Bill Gates sier du kan bekjempe malaria i løpet av ti år, vet de at han har laget noen regneark først.

Harry Potter-forfatter J.K. Rowling er kåret til årets personlighet av Time for barn.

HEDRET: Time magazine har utnevnt Bono og ekteparet Gates til årets personligheter. Redaktør Jim Kelly sier de tre står fremst i rekka i kampen for å få bukt med de langvarige og «mindre synlige» katastrofene.